Son Konu

Tanesi 25 Liraya Satılan O Meşhur Pastayı Bir Tepsi Dolusu Yaptım Videolu

yasuo

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
tanesi-25-liray-satilan-o-meshur-pastayi-bir-tepsi-dolusu-yaptim.jpg

Tanesi 25 Liraya Satılan O Meşhur Pastayı Bir Tepsi Dolusu Yaptım Görüntülü Tanımı İçin Materyaller

Keki için;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 3 emek kaşığı kakao
  • 1, 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
  • Yarım su bardağı süt
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
Ganaj için;
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 80 gram bitter çikolata
  • 80 gram sütlü çikolata
Üzeri için;
  • Yeteri kadar muz
  • Fındık, ceviz, fıstık. vs.

Tanesi 25 Liraya Satılan O Meşhur Pastayı Bir Tepsi Dolusu Yaptım Görüntülü Tanımı Yapılışı

1. Birinci olarak yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yeterlice çırpalım.
  2. Başka gereçleri de ekleyip kek harcını tamamlayalım.
  3. Tabanını tereyağ yahut margarinle yağlamış olduğumu büyük uzunluk borcama dökelim.
  4. Evvelden ısıtılmış 175 derecede denetimli bir biçimde pişirelim. ( 30 dakikada pişti lakin fırına nazaran değişir.
  5. Kreması için tereyağ ve vanilya hariç bütün materyalleri tencereye alıp pişirelim.
  6. Krema piştikten sonra altını kapatalım. Tereyağ ve margarin ekleyelim. Oda sıcaklığında soğutalım.
  7. Pişen keki birinci sıcaklığı çıkması içim 8-10 dk kadar bekletelim kürdanla delikler açalım ve yarım su bardağı sütle ıslatalım.
  8. Kremayı dökelim her tarafına yayalım.
  9. Ganajı hazırlayalım 1 paket kremayı çikolata eriyecek kadar ısıtalım çikolata ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
  10. Muzları dizelim ben 14 adet yerli küçük muz kullandım büyük olursa ikiye kesip kullanabilirsiniz.
  11. Ganajı muzların üzerinden başlayarak pastanın üzerini ganajla kaplayalım.
  12. 3-4 saat kadar dolapta dinlendirip dilediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz. (bir gün evvelden de yapabilirsiniz)
Deneyecek olanlara afiyet olsun. ❤️ Sizleri youtube’a kanalım a ve instegram sayfama da beklerim profilimdeki linklere tıklayıp ziyaret edebilirsiniz. ❤️ Detaylı tanımı aşağıdaki linke tıklayarak tüm püf noktalarıyla izleyebilirsiniz.

Üst Alt