Tanesi 25 Liraya Satılan O Meşhur Pastayı Bir Tepsi Dolusu Yaptım Görüntülü Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 3 emek kaşığı kakao
- 1, 5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı süt
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 80 gram bitter çikolata
- 80 gram sütlü çikolata
- Yeteri kadar muz
- Fındık, ceviz, fıstık. vs.
Tanesi 25 Liraya Satılan O Meşhur Pastayı Bir Tepsi Dolusu Yaptım Görüntülü Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yeterlice çırpalım.
- Başka gereçleri de ekleyip kek harcını tamamlayalım.
- Tabanını tereyağ yahut margarinle yağlamış olduğumu büyük uzunluk borcama dökelim.
- Evvelden ısıtılmış 175 derecede denetimli bir biçimde pişirelim. ( 30 dakikada pişti lakin fırına nazaran değişir.
- Kreması için tereyağ ve vanilya hariç bütün materyalleri tencereye alıp pişirelim.
- Krema piştikten sonra altını kapatalım. Tereyağ ve margarin ekleyelim. Oda sıcaklığında soğutalım.
- Pişen keki birinci sıcaklığı çıkması içim 8-10 dk kadar bekletelim kürdanla delikler açalım ve yarım su bardağı sütle ıslatalım.
- Kremayı dökelim her tarafına yayalım.
- Ganajı hazırlayalım 1 paket kremayı çikolata eriyecek kadar ısıtalım çikolata ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Muzları dizelim ben 14 adet yerli küçük muz kullandım büyük olursa ikiye kesip kullanabilirsiniz.
- Ganajı muzların üzerinden başlayarak pastanın üzerini ganajla kaplayalım.
- 3-4 saat kadar dolapta dinlendirip dilediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz. (bir gün evvelden de yapabilirsiniz)