*Milföy hamuru
*Tarçın
*3 adet elma
*1 adet yumurta
*Limon ya da limon suyu
*Un
*Pudra şekeri
Tarçınlı Elmalı Milföy Tarifi Yapılışı Önce elmalarımızı birazcık uzun ve 1 cm kalın olacak şekilde kesiyoruz Çok uzun olan elma parçalarını ortadan ikiye bölün ardından üzerilerine limon sıkıp gezdirin ya da limon suyu, dikkat edin çok dökmeyin limonu aksi halde ekşi tadı vermiş olursunuz Limon dökmenin amacı elmaların beklemede iken siyahlanmaması için gereklidir Limondan sonra 23 çay kaşığı kadar tarçın döküp elmaları iyice karıştırın Şimdi sıra milföy hamurunda
Milföy hamurunu oklava ya da merdane ile açacağımız için, yapışmasını önlemek için hamura un serpin ve enlemesine hamuru ince olacak şekilde açın Açtığınız hamuru 3 eşit parçaya bölün Her parçanın bir köşesine elmaları yarısı dışarıda yarısı içeride kalacak şekilde elmaları dizin Daha sonra önce köşeden sonra alttan hamuru alıp elmaların üstüne doğru katlayın Sonrasında yuvarlayarak sarın ve tepsinize dizin Aynı işlemi her hamura yapın işlem bitince hamura yumurta sürün ve 2530 dakika 180200 derece aralarında pişirin Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri döküp servis yapın Hoş bir tatlı oluyor beğeneceğinizden eminim, ben de denedim yaptım ve açıkçası hoşuma gitti, zaten işin içinde tarçın oldu mu enfes koku ve tat veriyor*Afiyet olsun