Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Bir tutam tuz
- 125 gram soğuk tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 100 gr krema
- 100 gr sütlü çikolata
- 3 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dilerseniz sadece kremalı veya sadece çikolata soslu yapabilirsiniz.
- Hiç elimizi değmeden bir hamur yapıyoruz.
- İster büyük bir rondo isterseniz de hamur makinesi kullanabilirsiniz. Ben rondoda yaptım.
- İlk önce pudra şekeri, un ve tuzu robota koyup iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra soğuk tereyağını parça haline getirip ilave ediyoruz ve tekrardan kapağı kapatıp karıştırıyoruz.
- Kum gibi bir hal alacak korkmayınız.
- Son olarak yumurtayıda ekleyip tekrardan karıştırıyoruz ve hamurunuz el değmeden hazır.
- Biraz ele yapışır yumuşak bir hamur olduğundan streç filme sarıp buzlukta yarım saat kadar bekleteceğiz fakat süreyi fazla geçirmeyin çok sert olur açmakta zorlanırsınız.
- Buzlukta dinlenirken sosları yapmaya başlayalım.
- Çikolata sosu için uygun bir tencerede kremayı kaynatıyoruz ve kaynamaya başladıktan sonra çikolatayı parçalayarak içerisine atıyoruz.
- Çikolata iyice eridikten sonra altını kapatıyoruz.
- Sırada kreması var. Yine uygun bir tencereye tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyip kaynayana kadar orya ateşte hiç bırakmadan iyice karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp içine vanilyayı ve tereyağını ekleyip eriyene kadar iyice karıştırıyoruz ve hazır.
- Ara sıra sosları karıştırın ki yüz tutmasın.
- Hamuru buzluktan çıkarıp iki parçaya bölüyoruz.
- Yuvarladığınız hamuru iki yağlı kağıt arasına koyup merdane yardımıyla açıyoruz. Çok kalın olmasın.
- Ben 12li muffin tepsisine yaptım siz tercih ettiğiniz şekilde istediğiniz kalıpta yapabilirsiniz.
- Açtığınız hamurları bardak ağzıyla yuvarlak kesip kalıplara yerleştirebilirsiniz yada top şeklinde koyup üzerine yuvarlak bir nesneyle bastırabilirsiniz.
- Tabanlarına bir kaç kere çatal batırıyoruz ki tabanı şişmesin.
- 180° önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra soğumasını bekleyip öyle kalıplardan çıkarın dağılmasın.
- Soğuduktan sonra krema torbasıyla veya buz dolabı poşetiyle kremayı ve çikolata sosunu içlerine dolduruyoruz.
- Üzerlerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
- Ben çilek ve renkli pasta süsleri kullandım. Afiyet olsun❤.