T teknolojiuzmani Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,799 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 2 Ara 2023 #1 Tava Böreği (Elde Açma Yufka İle) Tanımı İçin Malzemeler Yufkası için; 1 su bardağı ılık süt 1 çay kaşığı tuz Yaklaşık 2 su bardağı un İç harcı için ; 1 su bardağı kaşar 1 su bardağı tulum peynir Aralara sürmek için; 1 kase su ve sıvı yağ Çay kaşığı ucuyla cep sodası Tavayı yağlamak için biraz bir kaşık tereyağ Tava Böreği (Elde Açma Yufka İle) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unumuza 1 bardak sütü ve tuzu karıştırıp yoğuralım. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur olacak formda gerekirse un eği yapabiliriz. 10 dakika kadar dinlendirelim. Yufkaları tava boyutu kadar açalım. Ben 6 yufka kullandım. Bezelerimiz mandalina büyüklüğünde olmalı. Açılan yufkaları ocak üzerinde birkaç saniye pişirelim. Yağladığımız tavaya 1 yufka serip sosumuzdan sürelim. İkinci yufkada soslayıp peynirini yerleştirelim. İkişer yufka orta ile tekrar peynir ve sostan sürelim. En son yufkaya parlaması için sıvı yağ sürebilirsiniz. Bir tarafı kızaran böreğimizi ocakta çevirip tekrar tereyağ sürdüğümüz tavaya yerleştirelim. Diğer tarafıda kızaran yufkamız servise hazır afiyet olsun. Tava Böreği (Elde Açma Yufka İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tava Böreği (Elde Açma Yufka İle) Tanımı İçin Malzemeler Yufkası için; 1 su bardağı ılık süt 1 çay kaşığı tuz Yaklaşık 2 su bardağı un İç harcı için ; 1 su bardağı kaşar 1 su bardağı tulum peynir Aralara sürmek için; 1 kase su ve sıvı yağ Çay kaşığı ucuyla cep sodası Tavayı yağlamak için biraz bir kaşık tereyağ Tava Böreği (Elde Açma Yufka İle) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unumuza 1 bardak sütü ve tuzu karıştırıp yoğuralım. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur olacak formda gerekirse un eği yapabiliriz. 10 dakika kadar dinlendirelim. Yufkaları tava boyutu kadar açalım. Ben 6 yufka kullandım. Bezelerimiz mandalina büyüklüğünde olmalı. Açılan yufkaları ocak üzerinde birkaç saniye pişirelim. Yağladığımız tavaya 1 yufka serip sosumuzdan sürelim. İkinci yufkada soslayıp peynirini yerleştirelim. İkişer yufka orta ile tekrar peynir ve sostan sürelim. En son yufkaya parlaması için sıvı yağ sürebilirsiniz. Bir tarafı kızaran böreğimizi ocakta çevirip tekrar tereyağ sürdüğümüz tavaya yerleştirelim. Diğer tarafıda kızaran yufkamız servise hazır afiyet olsun. Tava Böreği (Elde Açma Yufka İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı