morfeus
Yeni Üye
Tavuk Butlu Kapama Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 tane orta uzunluk kuru soğan
- Tuz karabiber nane
- 1 paket tavuk baget
- 2 biber
- 7-8 çeri domatesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuk Butlu Kapama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel tavuk bagetleri ocağın üzerinde tüyleri varsa tütsülüyoruz.
- Daha sonra yıkayıp temizliyoruz tencereye alıp tavuk bagetleri pişiriyoruz.
- İkinci basamakta pirinci ve bulguru hoş yıkıyoruz kuru soğanı yemeklik ince doğruyoruz sıvı yağda hoş pembeleşene kadar karıştırıyoruz.
- Sonrasında pirinç ve bulguru soğanlarla birlikte tekrar kavuruyoruz.
- 5- 6 dakika baharatları bu basamakta koyup karıştırıyoruz ocağı kapatıyoruz.
- Pilavı yuvarlak borcam tepsiye (yada istediğiniz öbür bir fırın kabı da olur ) yayıyoruz.
- Üzerine pişmiş olan tavuk bagetleri diziyoruz.
- Öbür tarafta pilavın suyunu hazırlıyoruz 1 su bardağı pirince bir buçuk su bardağı su koyuyorum tavukları pişirdiğimiz suyu koyuyoruz az gelirse olağan suyla tamamlaya bilirsiniz tavuk suyu sıcak olsun her pirinç farklı oluyor ben baldo pirinç kullandım.
- Dört su bardağı tavuk suyu içerisine salça ve tuz ek ettim.
- Salça eriyene kadar karıştırdım. Suyu dökmeden evvel bir yemek kaşığı yoğurt, bir tatlı kaşığı domates salçası bir yemek kaşığı sıvı yağ hoş karıştır.
- Bu sosu tavukların üzerine sür hoş kızarması için domates biberle üzerini süsle hazırladığımız tavuk suyunu yemeğimizin üzerine dökelim.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika kadar pilav suyunu çekene kadar pişirelim suyunu çekti pilav piştimi diye denetim edelim sertse pirinçler az daha sıcak su ek edelim sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun