Son Konu

Tavuk Butlu Kapama

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
tavuk-butlu-kapama.jpg

Tavuk Butlu Kapama Tanımı İçin Materyaller

• 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 1 tane orta uzunluk kuru soğan
  • Tuz karabiber nane
  • 1 paket tavuk baget
  • 2 biber
  • 7-8 çeri domatesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Tavuk bagetlerin fırında hoş kızarması için
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuk Butlu Kapama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel tavuk bagetleri ocağın üzerinde tüyleri varsa tütsülüyoruz.
  2. Daha sonra yıkayıp temizliyoruz tencereye alıp tavuk bagetleri pişiriyoruz.
  3. İkinci basamakta pirinci ve bulguru hoş yıkıyoruz kuru soğanı yemeklik ince doğruyoruz sıvı yağda hoş pembeleşene kadar karıştırıyoruz.
  4. Sonrasında pirinç ve bulguru soğanlarla birlikte tekrar kavuruyoruz.
  5. 5- 6 dakika baharatları bu basamakta koyup karıştırıyoruz ocağı kapatıyoruz.
  6. Pilavı yuvarlak borcam tepsiye (yada istediğiniz öbür bir fırın kabı da olur ) yayıyoruz.
  7. Üzerine pişmiş olan tavuk bagetleri diziyoruz.
  8. Öbür tarafta pilavın suyunu hazırlıyoruz 1 su bardağı pirince bir buçuk su bardağı su koyuyorum tavukları pişirdiğimiz suyu koyuyoruz az gelirse olağan suyla tamamlaya bilirsiniz tavuk suyu sıcak olsun her pirinç farklı oluyor ben baldo pirinç kullandım.
  9. Dört su bardağı tavuk suyu içerisine salça ve tuz ek ettim.
  10. Salça eriyene kadar karıştırdım. Suyu dökmeden evvel bir yemek kaşığı yoğurt, bir tatlı kaşığı domates salçası bir yemek kaşığı sıvı yağ hoş karıştır.
  11. Bu sosu tavukların üzerine sür hoş kızarması için domates biberle üzerini süsle hazırladığımız tavuk suyunu yemeğimizin üzerine dökelim.
  12. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika kadar pilav suyunu çekene kadar pişirelim suyunu çekti pilav piştimi diye denetim edelim sertse pirinçler az daha sıcak su ek edelim sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun

Üst Alt