Son Konu

Tavuk İskender Yapımı (Evde Pratik Bir O Kadarda Lezzetli)

teknoloji

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
evde-pratik-ama-bi-o-kadar-da-lezzetli-tavuk-iskender-yapimi.jpg

Tavuk İskender Yapımı (Evde Pratik Bir O Kadarda Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

• 400 gr hazır tavuk döner eti
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 pide ekmeği
Sosu için
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 50 gr tereyağı (Tuzlu olursa lezzeti daha iyi olur)
Baharatları
  • Karabiber,pulbiber

Tavuk İskender Yapımı (Evde Pratik Bir O Kadarda Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle ekmeğimizi fırında yada mikronda ısıtıyoruz sonra güzelce kare şeklinde kesiyoruz.
  2. Sonra tabaklara pay ediyoruz.
  3. Sosumuza geçelim bir yemek kaşığı sıvı yağı bir cezveye koyalım.
  4. Domates salçası ve biber salçasını koyup ocağa koyalım iyice karıştıralım.
  5. Sonra yarım çay bardağı sıcak su ilave edelim ve karabiber pulbiber ekleyerek karıştıralım.
  6. Hafif tuz da atalım son olarak 1 çay kaşığı şekeri de ilave edip karıştırıyoruz.Sosumuz hazır.
  7. Ocaktan alalım.
  8. 1 2 dk bekledikten sonra ekmeklerin üzerine 2 3 yemek kaşığı kadar dökelim kalanını da etle birlikte tavaya alalım kızartalım hafif (hazır döner eti olduğu için baharat falan koymadım ben sosla karıştırmam yeterli oldu siz kendi damak tadınıza göre baharat ekleyebilirsiniz)
  9. Etimizi tabaklara pay edelim.
  10. Sonra biber ve domatesi kızartalım.
  11. Üzeri için sonra olarak tereyağını kaynatıyoruz köpük olucak şekilde onu da etimizin üzerine döküyoruz ( ben pilavla servis ettim öyle seviyorum ama isteyen yoğurtla da yapabilir )şimdiden afiyet olsn Not: bu ilk yazışım umarım size göre iyi anlatmışımdır
Tavuk İskender Yapımı (Evde Pratik Bir O Kadarda Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt