Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane tavuk göğsü (400 gram kadar)
- Yarım çay bardağı süt
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 çay kaşığı dağ kekiği
- 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 4-5 tane patates
- 1 kase yoğurt
- 1-2 diş sarımsak ve az tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağından biraz eksik soğuk su
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk göğsünü parmak boyutunda doğrayalım, uygun bir kaba süt, sıvı yağ, tuz, toz kırmızı biber, pul biber ve dağ kekiğini alıp karıştıralım.
- Doğradığımız tavukları ilave edip karıştıralım üzerini kapatıp buzdolabında 5-6 saat kadar dinlendirelim ( vaktiniz yoksa 2 saat dinlendirebilirsiniz).
- Bir kase yoğurda ezilmiş sarımsak ve azıcık tuz ilave edip karıştıralım buzdolabına kaldıralım.
- Bu arada salçalı sosumuzu hazırlayalım, tereyağını sos tavasına koyup eritelim. Ardından domates salçasını ilave edip karıştıralım üzerine sıvı yağ ekleyip 2 dakika kavuralım. Tuzunu ilave edip karıştıralım.
- Ardından soğuk suyu da ilave edip karıştıralım. Kaynamaya başlayınca karabiberi ilave edip karıştıralım.
- Kapağını kapatıp 3-4 dakika kadar pişirelim. Sosumuz da hazır.
- Şimdi sıra marine edilmiş tavukları pişirmekte, uygun bir tavaya ( ben wok tava kullandım) soslu tavukları koyup ocağa alalım orta ateşte kapağı kapalı şekilde suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra çok az sıvı yağ ilave edip hafif kızarana kadar soteleyelim.
- Patateslerin kabuğunu soyup kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayalım tuz ilave ederek karıştıralım ve kızartalım servis tabağına alalım.
- Patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek dökelim, onun üzerine de salçalı sos dökelim ve son olarak tavukları da koyalım yemeğimiz servis için hazır.
- Ben bu yemeğin yanına evde ne varda karışık bir salata yaptım ve mor lahana turşusu ile servis ettim, siz dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı