Son Konu

Teheccüd Namazı Duası Arapça Okunuşu ve Anlamı

Stillwater

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Peygamber Efendimizin hiç terk etmediği ve büyük bir sünneti olan Teheccüd Namazı Duası önem arz etmektedir. Şimdi bu güzel dua konusunda bilgi verici bir konu.

Bu çok güzel bir amel olan Yüce Mevla’mıza yaklaşmak isteyen kullar için bulunmaz bir nimettir. Bu nimetten istifade eden kullara ne mutlu.

Teheccüd Namazı Duası Arapça Okunuşu

Teheccüd Namazı Duası

Teheccüd Namazı Duası Arapça Okunuşu
“Allahumme lekel hamdü ente kayyimus semavati velerdi ve men fîhinne ve lekel hamdü ente nûrus semâvati velerdi ve men fîhinne velekel hamdü ente elikussemavati velerdi men fîhinne ve lekel hamdü entel hakku ve va’duke hakkun ve likauke hakkun ve kavluke hakkun ve velcennetü hakkun vennaru hakkun vennebiyyûne hakkun ve Muhammed’din (s.a.v.) hakkun vessaatu hakkun leke eslemtu ve bike amentü ve aleyke tevekkeltu ve ileyke enebtu ve bike hasemtu ve ileyke Allahumme hakemtu feğfirlî mâ kaddemtu ve ma ehhertu ve ma esrartü ve ma ealentu ente l’mukaddimu ve entel muahhiru lâ ilâhe illâ ente ve lâ havle ve la kuvvete illa billahi”

Teheccüd Namazı Duası Anlamı

Bu güzel dua olan teheccün namazı duası anlamı hakkında rivayet ve açıklama şu şekildedir. İbn-i Abbas (r.a) rivayet edildiğine göre Nebiyy-i Ekrem sallallahu aleyhi vesellem gece teheccüd için kalktığında şöyle derlerdi:

“Hamd olsun sana ya Rabb! Sen bütün semaları, arzı ve onlardakileri ayakta tutansın.Hamd sana mahsusdur ey Rabbim! Sen semalarda, arzda ve onlarda ne varsa hepsinin nurusun. Hamd Sana mahsusdur ey Rabbim! Sen Semaların, arzın ve onlardakilerin malikisin. Ve Sana yine hamd olsun ki, sen Haksın. Senin vadin de hak, sana kavuşmak da hak, sözün de hak, cennet de hak, ateş de hak, nebiler de haktır. Muhammed sallallahu aleyhi vesellem de hak, kıyamet saati de hak. Sana teslim oldum ye Rabbim! Sana iman ettim, sana tevekkül ettim ve sana yöneldim. İnanmayanlara karşı, sana dayanarak mücadele ettim ve neticede ancak seni hakem olarak kabul ettim. Benim evvelki yaptıklarımı da, sonradan yapacaklarımı da, gizli yaptıklarımı da açık yaptıklarımı da mağfiret et. Öne alan da sensin, geriye bırakan da sensin. Senden başka ilah yoktur. Kuvvet ve kudret ancak, Allah’a dayanmaktadır”.

Üst Alt