M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 1 Ocak 2022 #1 Tek Kişilik Kaşık Dökmesi Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt (5 yemek kaşığı) 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ( az yağlı isterseniz 3 kaşık kâfi oluyor) 1 su bardağından 2 parmak eksik un Yarım paket kabartma tozu 2-3 yemek kaşığı peynir (ne kadar peynir seviyorsanız size bağlı; ben ezine kullanıyorum.) Maydanoz, dereotu Tuz Pul biber Karabiber Tek Kişilik Kaşık Dökmesi Tanımı Yapılışı Yumurtayı güzelce çırpıyoruz. Yumurtayı ne kadar çırparsak o kadar hoş kabarıyor unutmayalım. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek tekrar yeterlice çırpıyoruz. Un ve kabartma tozunu ekliyoruz, akışkan kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Son olarakta baharatları, tuzu, maydanoz/dereotu ve peyniri ekliyoruz. Tavayı az yağlayarak birer kaşık tavaya döküyoruz. Üzeri göz göz olduğunda öteki tarafını çevirerek gerili önlü hepsini pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Tek Kişilik Kaşık Dökmesi Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt (5 yemek kaşığı) 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ( az yağlı isterseniz 3 kaşık kâfi oluyor) 1 su bardağından 2 parmak eksik un Yarım paket kabartma tozu 2-3 yemek kaşığı peynir (ne kadar peynir seviyorsanız size bağlı; ben ezine kullanıyorum.) Maydanoz, dereotu Tuz Pul biber Karabiber Tek Kişilik Kaşık Dökmesi Tanımı Yapılışı Yumurtayı güzelce çırpıyoruz. Yumurtayı ne kadar çırparsak o kadar hoş kabarıyor unutmayalım. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek tekrar yeterlice çırpıyoruz. Un ve kabartma tozunu ekliyoruz, akışkan kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Son olarakta baharatları, tuzu, maydanoz/dereotu ve peyniri ekliyoruz. Tavayı az yağlayarak birer kaşık tavaya döküyoruz. Üzeri göz göz olduğunda öteki tarafını çevirerek gerili önlü hepsini pişiriyoruz. Afiyet olsun.