Buraya nicin cıktım biliyor musunuz? Nereden bileceksiniz! Bari ben soyleyeyim Efendim size şimdi bir nutuk cekeceğim
Neden şaştınız? Yalnız buyukler nutuk cekmez ya biz de cekeriz Hem de sık sık
Bayram Haftası der nutuk cekeriz Kitap Haftası der nutuk cekeriz
Allah korusunVerem Haftası Tutum Haftası anneler Gunu Babalar Gunu Yılbaşı Yıl sonu Cocuk Haftası der cekeriz nutukları
Biz bu sayılı haftaları gunleri arkadaşlarla paylaştık Bana Tutum Haftası duştu En zoru da işte bu Ben size şimdi ne soyleyeyim bilmem ki!
(Biraz durur) Arpacı kumrusu gibi duşunmektense bir şeyler soylemeliyim
Hah aklıma geldi durun (Yuksek sesle) Kumbarası olanlar ellerini kaldırsınlar! (Bekler sayar gibi yapar) Gordunuz mu? Kumbarasızlar daha cok Ben şimdi size ne soyleyeyim bilmem ki!
Peki bankada hesap actıranlar ellerini kaldırsınlar! (Bekler gene sayar gibi yapar) İşte demedim mi? Gene hesapsızlar daha cok Ben size şimdi ne soyleyeyim; bilmem ki!
Haa affedersiniz Başkasının parasını malını mulkunu sormak ayıp sayılır ama ben size başka ne sorayım bilmem ki!
Durun durun buldum Yerli malı sevenler ellerini kaldırsınlar! Cekinmeyin canım kaldırın Bu da ayıp değil ya Hem yerli malını sevmek bir vatan borcudur (Cabuk cabuk sayar) Bakın eller Mehmetciklerin sunguleri gibi havaya dikildi Elleriniz gonulleriniz dert gormesin!
Ama oğretmenimiz diyor ki: Yerli malını sadece sevmek yetmez Onu kullanmak coğaltmak da gerek
Ben giyimden kuşamdan pek anlamam ya zannedersem hepiniz tepeden tırnağa yerli malı giymişsiniz İşte buna cok sevindim doğrusu
Hem yerli malı kullananlar tutumlu da olurlarmış Demek hepiniz tutumlusunuz İşte buna da cok sevindim
Zaten bu zamanda tutumsuz olanlar gemilerini kolay kolay yurutemezler Ya komurleri biter ya karaya otururlar
(Biraz dolaşır duşunur) Ben size bir şey daha soyleyecektim ama neydi acaba? Neydi acaba?
Siz de bilirsiniz Nasreddin Hoca bir gun camide vaaz edecekmiş Yani benim gibi nutuk cekecekmiş
Ey cemaat! Size bir şey soyleyecektim ama bir turlu aklıma gelmiyor deyip gene durmuş
Bu hale dayanamayan oğlu bağırmış:
Baba kursuden inmek de mi aklına gelmiyor?
Siz soyleyin buyuklerim ben size daha ne soyleyeyim bilmem ki!