Tek Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı
Öncelikle şunu belirteyim çarşaf böreği denilince hep bir adım geri kaçardım yapamam diye denedim ve korkulacak birşey olmadığını gördüm
Öncelikle yarım kilo unu yoğurma kabımıza alalım Üzerine mayayı ve tuzu ekleyip ılık su ile yoğuralım Üzerine streç film geçirip biraz mayalanması için kenara alalım ve bu arada iç malzemeyi hazırlayalım Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp üzerine bolca yağ sürerek yemek tabağı kadar açıp kenara alalım Tüm hamuru bu şekilde yapıp 10 dk kadar bekletelim 10 dk dan sonra bir tane hamur alalım ve elimizle açabildiğimiz kadar çekerek açalım Zaten kendiliğinden açılıyor Yırtılma olursa panik yapmayın devam edin Zaten rulo şeklinde saracağız Açtıktan sonra arasına harcımızı koyalım ve rulo şeklinde sarıp gül şeklinde saralım Tüm bezeleri bu şekilde yapalım Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim 10 dk tepsi mayası için beklettikten sonra 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun