Son Konu

Temel liseler ne zaman açılacak?

moderatör

Super Mod
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0

Temel lise var mı?​

Temel lise, Türkiye'de Dershanelerin özel okula dönüşmesi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Buna göre, artık "dershane" ifadesi kaldırıldı bunun yerine "Temel Lise" ifadesi getirildi.

Temel lise ne zaman açıldı?​

Temel liseler, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre etüt merkezleri ve dershanelerin, özel okullara dönüştürülmesi programı kapsamında 2015 yılında geçici olarak kurulan özel ortaöğretim kurumlarıdır.

Temel lise kapandı mı?​

Dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde açılan temel liselerin kapanıp kapanmayacağı öğrenciler ve aileler tarafından merak ediliyordu. Temel liseler yarın karnelerin alınmasından sonra eğitim vermeye devam etmeyerek kapanacak. Temel liseler artık öğrenci kaydı almayacak.

Temel lise nasıl açılır?​

Temel liseler her düzeyden öğrenciye kapısı açık olan kurumlar. İlk kez liseye başlayacak öğrenciler herhangi bir merkezi sınava girmeksizin doğrudan lisemize kaydını yaptırabilirler. Halihazırda lisede eğitim gören öğrenciler ise koşullarını taşımaları durumunda nakil yoluyla okulumuza geçebilirler.

Temel Lisede hangi dersler var?​

Temel liselerde Dil ve Anlatım, Matematik ve Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Din Ahlak ve Değerler, Yabancı Diller ve Edebiyatı, Spor ve Sosyal Etkinlik, Güzel Sanatlar ve Bilişim başlığı altında 40'a yakın seçmeli ders bulunuyor. 4 saat seçmeli ders seçilebiliyor.

Temel lise özel okul mu?​

Öncelikle fiyat konusuna bakıldığında temel liselerin özel liselere oranla çok daha uygun olduğunu söyleyebiliriz. Temel lise fiyatlarına devlet de ek olarak yardımcı olmaktadır. Öbür taraftan en çok dikkat çeken bir diğer farklılık da kadrolarının dershaneden dönüşümlü olmasıdır.

Temel lise ne zaman kapandı?​

Dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde 5580 Sayılı Kanunda yapılan geçici düzenlemeyle açılan temel liseler de, 2018 – 2019 eğitim ve öğretim yılının sonunda Kanunda belirtilen süreyi tamamlayarak kapanacak. Bu nedenle temel liselere yeni öğrenci kaydı ve bursluluk sınavı yapılmayacak.

Özel liseler ne kadar?​

İlkokul: 23,000 – 60,000 TL. Ortaokul: 25,100 – 52,000 TL. Anadolu Lisesi: 25,100 – 70,000 TL. Fen Lisesi: 28,150 – 74,000 TL.

Üst Alt