T teknolojiuzmani Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,799 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 2 Ara 2023 #1 Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo ıspanak Yarım kilo köy peyniri Zeytinyağı Tuz Hamuru için : 4 su bardağı un 2 su bardağı su Tuz Az zeytinyağı Az sirke Üzeri için: Yumurta sarısı 2 yemek kaşığı yoğurt Sıvı yağı Çörek otu Susam Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamuru için malzemelerimizi alalım ve yoğuralım 1 saat dinlenmeye bırakalım. İç malzemesi için ıspanaklarımızı yıkayıp süzdürüp ince ince kıyalım peyniri içine rendeleyelim ve diğer malzemelerimizi de ilave edelim. Dinlenen hamurumuzu küçük beze haline getirelim. Tepsimizi yağlayalım. Açmaya başlayalım incecik olsun hamurlarımız ben 15 kat yaptım siz nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz. Her katına ıspanak harcımızdan dağıtalım. İsterseniz yağ sürebilirsiniz her katına. (altına 3 üstüne 3 kat sade olacak şekilde açın). Üzeri için yumurta sarımızı yağımızı ve yoğurdumuzu bir kapta karıştıralım üzerine sürelim. Üzerine çörek otu susam serpelim ben davul fırına sürdüm yarım saat yetti isterseniz normal fırında 1 saat kadar pişirebilirsiniz. Afiyet olsun. Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo ıspanak Yarım kilo köy peyniri Zeytinyağı Tuz Hamuru için : 4 su bardağı un 2 su bardağı su Tuz Az zeytinyağı Az sirke Üzeri için: Yumurta sarısı 2 yemek kaşığı yoğurt Sıvı yağı Çörek otu Susam Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamuru için malzemelerimizi alalım ve yoğuralım 1 saat dinlenmeye bırakalım. İç malzemesi için ıspanaklarımızı yıkayıp süzdürüp ince ince kıyalım peyniri içine rendeleyelim ve diğer malzemelerimizi de ilave edelim. Dinlenen hamurumuzu küçük beze haline getirelim. Tepsimizi yağlayalım. Açmaya başlayalım incecik olsun hamurlarımız ben 15 kat yaptım siz nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz. Her katına ıspanak harcımızdan dağıtalım. İsterseniz yağ sürebilirsiniz her katına. (altına 3 üstüne 3 kat sade olacak şekilde açın). Üzeri için yumurta sarımızı yağımızı ve yoğurdumuzu bir kapta karıştıralım üzerine sürelim. Üzerine çörek otu susam serpelim ben davul fırına sürdüm yarım saat yetti isterseniz normal fırında 1 saat kadar pişirebilirsiniz. Afiyet olsun. Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı