Son Konu

Tepsi Böreği

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg günlük yufka (5 ya da 6 adet)

Sosu için:

*1 su bardağı süt
*1 su bardağı yoğurt
*1 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 kabartma tozu

İç harcı 1:

*2 orta boy patates
*1 orta boy soğan
*1 diş sarımsak
*Tuz
*Yarım çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı pul biber
*Yarım çay kaşığı karabiber

İç harcı 2:

*Peynir (lor peynirini tek kullanmıyorum iki ya da üç peyniri karıştırıyorum)
*Maydanoz
*Bir tutam dereotu

Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı İç harcı 1:
Patatesler soğutulur Bir iki parmak eninde yuvarlak doğranır Biraz tuz eklenip üzerini geçene kadar su ilave edilir, yumuşayana kadar kaynatılır Bir tavada yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak kavrulur Üzerine yumuşamış, suyu süzülmüş patatesler ezilerek eklenir Bir iki kez çevrilir Tuz, karabiber, pul biber ve kimyon eklenir Karıştırılır Soğumaya bırakılır
İç harcı 2:
Peynirler parçalanır Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenerek karıştırılır
Böreğin yapılışı:
Geniş bir kapta sos hazırlanır Fırın tepsisi yağlanır En alta parçalanmamış yufka serilir(çok büyükse yarısı) Üzerine hazırlanan sostan sürülür Sos üzerine yufka parçalanarak yerleştirilir İki kez daha aynı işlemi yapıp malzemelerin yarısı eklenir Ben tepsiyi ikiye böldüm yarısına patatesli harç yarısına peynirli harç koydum Harç üzerine yine parçalanmış yufka ve sos ekleyin iki kez tekrarlayıp kalan harçları ekleyin üzerine bir kat parçalanmış bir kat da parçalanmamış yufkayı serin Kalan sosu en üste sürüp dilimleyin 3 saat kadar dolapta bekletin 200 derece fırında 3035 dakika pişirin

Üst Alt