bilgiliadam
Yeni Üye
Tevbe, istiğfar duâsı istiğfar çeşitleri tevbe istiğfar duası istigfar getirmek tevbe duası video getirmek 1548184063 1548184063 tevbeistigfardusi5c543de516ce2tevbeistigfardusi5c543de516ce2 tevbeistigfardusi5c543de516ce2 Tevbe, istiğfar duâlarının manası, yaptığımız tüm günahlara pişmanlık duyduğumuzu ifade etmemiz, bundan sonraki hayatımızda bir daha böyle günah ve kusurları işlemeyeceğimize Rabbimize laf vermemizdir Günah ve kusurlarına vicdan azabı duyup, endişe ve elem hisseden mü'min, önce şu istiğfar duâsını huşû ve hudû ile okur: Estağfirullah Estağfirullah Estağfirullahe'lazîm elkerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'lhayyü'lkayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin linefsihî, lâ yemlikü linefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ Ve eselühü'ttevbete ve'lmağfirete ve'lhidâyete lenâ, innehû, hüve'ttevvâbü'rrahîm Yâ Settere'l uyûb, Yâ gaffare'zzünûb! Bu esas gelinceye dek benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden mahsus ya da bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum Küfür, şirk, isyan, günah ve hata her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine nadim oldum, vicdan azabı duydum bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim Sen bu tevbemi kabul eyle Nefsime uyup, şeytana emrindeki olup da benzer günah ve kusurları yeniden yeniden etmeme olanak verme, yâ Rabbi bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazreti Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında sayılarını bilemeyeceğim dek çok Peygamber gelmiş, İlâhi kitapları bildiri etmişlerdir Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir Tüm peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve kuşkusuz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle onaylama ediyorum ve yeniden iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ânı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazreti Muhammed Aleyhisselâm'dır Amentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve Rusulihi ve'lyevmi'lâhiri ve bi'lkaderi, hayrihî ve şerrihî minellâhi teâlâ ve'lbâsü bade'lmevt Hakkun, eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh