bilgiliadam
Yeni Üye
Tilavet secdeleri biriktirilmiş nasıl kılınır
Tilavet Secdesi
Tilavet Secdesi: Kuranda 14 yerde secde ayeti geciyor Doğru olan hemen yapılmasıdır Fakat birikmişse daha sonrada yapabilir Tam olarak ne kadar biriktiğini bilmiyorsa tahmin edip yerine getirmelidir Niyet ettim Allah rızası icin uzerimde kalan en son yahut ilk tilavet secdesini yapmaya deyip niyet edilir Hepsi icin ayrı ayrı niyet edilmesi gerekir
Peygamber Efendimiz (sav) şoyle buyurmuştur:“Ademoğlu secde ayetini okuyup secde edince, şeytan ağlar ve 'Vay benim halime! Ademoğlu secde etmekle emrolundu ve hemen secde etti; cennet onundur Ben ise secde etmekle emrolundum, ama secde etmekten kacındım, bundan dolayı cehennem benimdir' diyerek oradan kacar (Muslim,İman,35)
Kuranda gecen tilavet secde ayetleri şunlardır;
1 A'raf sUresinin 206,
2 Ra'd sUresinin 15,
3 Neml sUresinin 25,
4 Secde sUresinin 15,
5 Sad sUresinin 24,
6 Fussilet sUresinin 37,
7 Necm sUresinin 62,
8 İnşikak sUresinin 21,
9 Nahl sUresinin 49,
10 İsra sUresinin 107,
11 Meryem sUresinin 58,
12 Hac sUresinin 18,
13 Furkan sUresinin 60,
14 Alak sUresinin 19 ayetleri secde ayetleridir
Tilavet Secdesi
Tilavet Secdesi: Kuranda 14 yerde secde ayeti geciyor Doğru olan hemen yapılmasıdır Fakat birikmişse daha sonrada yapabilir Tam olarak ne kadar biriktiğini bilmiyorsa tahmin edip yerine getirmelidir Niyet ettim Allah rızası icin uzerimde kalan en son yahut ilk tilavet secdesini yapmaya deyip niyet edilir Hepsi icin ayrı ayrı niyet edilmesi gerekir
Peygamber Efendimiz (sav) şoyle buyurmuştur:“Ademoğlu secde ayetini okuyup secde edince, şeytan ağlar ve 'Vay benim halime! Ademoğlu secde etmekle emrolundu ve hemen secde etti; cennet onundur Ben ise secde etmekle emrolundum, ama secde etmekten kacındım, bundan dolayı cehennem benimdir' diyerek oradan kacar (Muslim,İman,35)
Kuranda gecen tilavet secde ayetleri şunlardır;
1 A'raf sUresinin 206,
2 Ra'd sUresinin 15,
3 Neml sUresinin 25,
4 Secde sUresinin 15,
5 Sad sUresinin 24,
6 Fussilet sUresinin 37,
7 Necm sUresinin 62,
8 İnşikak sUresinin 21,
9 Nahl sUresinin 49,
10 İsra sUresinin 107,
11 Meryem sUresinin 58,