elektronikci
Yeni Üye
Tiramisu (Az Labneli Kolay Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yağ
- 1 paket kakao (25 gram)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çay bardağı un
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 bardak süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 su bardak süt
- 1 su bardak su
- 3 tatlı kaşığı granül kahve
- Kakao
Tiramisu (Az Labneli Kolay Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar
- Bu hoş, lezzetli tanımımız için öncelikle kekimizi yapıyoruz. Yumurtaları ve şekerleri düzgünce 5 dakika kadar çırpıyoruz.
- Ardından süt ve yağı ekleyip tekrar 2 dakika çırpıyoruz. Un, kakao, vanilya, kabartma tozunu tercihen eleyerek karışıma ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Kalıbı yeterlice yağlayıp karışımı döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. ( 25 dakika sonra orta ara pişmesini denetim edelim) ben ayarlanabilir kek kalıbını 20 cm ayarlayıp yaptım lakin siz isterseniz küçük uzunluk yuvarlak borcam ve ya kek kalıcı kullanabilirsiniz.
- Kekimiz pişerken muhallebiyi yapıyoruz. Tencerede yumurtanın sarısını düzgünce çırpıp içine unu ekliyoruz ve yavaş yavaş sütü ekleyip süratlice karıştırıyoruz ( topak topak olmaması için)
- Ardından şekeri de ekleyip kaynayana kadar orta ateşte daima karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynayınca altını en kısığa getirip vanilya ekliyoruz ve 2 dakika daha karıştırarak pişiriyoruz.
- Ilımaya bırakıyoruz ve ılıyınca içine 2 yemek kaşığı labneyi ekliyoruz.
- Keki ıslatmak için materyalleri soğuk biçimde karıştırıyoruz ve pişen, birinci sıcaklığı çıkan kekin üzerini yeterlice her tarafına eşit olacak halde döküyoruz.
- Ilıyan ve bekleyen muhallebiyi son kere 1 dakika çırpıyoruz.
- Kekin üzerine eşit formda yayıyoruz.
- Bu formda 10 dakika buzdolabında bekledikten sonra üstüne kakao eliyoruz.Veee tiramisumuz servise hazır. Afiyet olsun