K klimaci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 151,968 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 27 Ocak 2024 #1 Tırtıl Kurabiye Ve Un Kurabiyesi (Aynı Malzeme Farklı Şekil) Tarifi İçin Malzemeler 125 gram oda ısısında margarin 1 su bardağı pudra şekeri Yarım su bardağı mısır nişastası 1 ade.≥ mnh:çö. tumurta Yarım su bardağı zeytinyağı 1 vanilya 1 kabartma tozu 2.5 3 bardak un Tırtıl Kurabiye Ve Un Kurabiyesi (Aynı Malzeme Farklı Şekil) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyip yoğuruyoruz ununuza göre değişebilir ele yapışan bir hamur olacak. Bu hamurdan 2 tepsi kurabiye elde ediliyor. Ben bir tepsi tırtıl kurabiye diğer yarısıyla 2 yemek kaşığı kakao ekleyip öyle yoğurdum. Tırtıl kurabiye için sıkma makinasına yada torbasına bir parça ekleyip yeterli uzunlukta sıkıyoruz.Tepsiye diziyoruz . 175 derece önceden ısınmış fırında 10 dk pişiriyoruz. Altı pişer pişmez alıyoruz. Kakaolu kurabiyelerimiz de un kurabiyesi gibi istediğimiz şekli veriyoruz. Aynı anda onuda fırına atıyoruz oda 10 dk durup alıyoruz. İlk çıkınca yumuşak olabilir dağılabilir ellemeyin soğuduktan sonra servis edin pudra şekeri döküp yiyin Tırtıl Kurabiye Ve Un Kurabiyesi (Aynı Malzeme Farklı Şekil) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tırtıl Kurabiye Ve Un Kurabiyesi (Aynı Malzeme Farklı Şekil) Tarifi İçin Malzemeler 125 gram oda ısısında margarin 1 su bardağı pudra şekeri Yarım su bardağı mısır nişastası 1 ade.≥ mnh:çö. tumurta Yarım su bardağı zeytinyağı 1 vanilya 1 kabartma tozu 2.5 3 bardak un Tırtıl Kurabiye Ve Un Kurabiyesi (Aynı Malzeme Farklı Şekil) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyip yoğuruyoruz ununuza göre değişebilir ele yapışan bir hamur olacak. Bu hamurdan 2 tepsi kurabiye elde ediliyor. Ben bir tepsi tırtıl kurabiye diğer yarısıyla 2 yemek kaşığı kakao ekleyip öyle yoğurdum. Tırtıl kurabiye için sıkma makinasına yada torbasına bir parça ekleyip yeterli uzunlukta sıkıyoruz.Tepsiye diziyoruz . 175 derece önceden ısınmış fırında 10 dk pişiriyoruz. Altı pişer pişmez alıyoruz. Kakaolu kurabiyelerimiz de un kurabiyesi gibi istediğimiz şekli veriyoruz. Aynı anda onuda fırına atıyoruz oda 10 dk durup alıyoruz. İlk çıkınca yumuşak olabilir dağılabilir ellemeyin soğuduktan sonra servis edin pudra şekeri döküp yiyin Tırtıl Kurabiye Ve Un Kurabiyesi (Aynı Malzeme Farklı Şekil) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı