Son Konu

toplum birey olarak engellilere nasıl yardımcı olabiliriz

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
toplum ve birey olarak engellilere nasıl yardımcı olabiliriz

Engelliler icin yardım kuruluşlarına maddi manevi yardımda bulunabilirizBulunduğumuz bir yerde bir engelli vatandaş var ise yardımcı olabiliriz
Engelliliğe sebep olan nedenler analiz edilmeli, bunlardan ozurluluğu onlemede en etkili olanlar ozurluluğu onleme programında en başa alınmalıdır
Anne adaylarının temel sağlık hizmetlerinden cok iyi bir bicimde ve cok erken donemde yararlanması sağlanmalı
Anne adaylarının ozurluluk nedeniyle ozurlu cocuğa neden olabilecek cevre faktorleri konularında eğitilmesi sağlanmalı
Engelliliğe erken tanınması icin tarama programları geliştirilmeli, universiteler yeni doğan unitelerinde ozrun doğru değerlendirilmesi icin disiplinler arası bir ekip kurmalı, tanı ve yonlendirilme birimleri acılmalı,
Bu birimlerde tanılanan ozurlulerin kaydının tutularak gercek rakamların ve hizmet goturulecek grubun saptanması
Engellilik konusunda ihtiyac duyulan mesleki insan gucunun nitelik ve nicelik yonunden yeterli duzeyde yetiştirilmesi icin gerekli duzenlemeler yapılmalı
Ozre ozgu eğitim ortamının fiziki yonden, arac – gerec ve donanım acısından duzenlenmeli
Mesleki eğitim modelleri oluşturularak ozurlulerin uretme, aktif katılımları sağlanmalı
Engelli cocuklara verilecek eğitim hizmetlerinin de tanılamadan hemen sonra başlayıp iş eğitimine kadar sistemli, surekli bir şekilde ele alınıp programlanması, yaygınlaştırılması ve hizmetin iyileştirilmesi gerekmektedir Bu aynı zamanda her ozurlu cocuğa en az sınırlayıcı ortamda eğitim olanakları verilmesini de gerekli kılmaktadır
Ozurlu cocukların diğer cocuklar kadar gozetilmesi ve hizmet sınırlılıklarının aşılmasında onemle vurgulanan gonullu kuruluşlarla ilgili oneriler;
Kurulan gonullu kuruluşların ozurlu cocuk ya da ozurluler ve ailelerine hizmet vermeleri yonunde yonlendirilmeleri yapılmalıdır
Devlet gozetiminde ozurlu cocuğa doğrudan eğitim, sağlık ve mesleki eğitim sağlayan gonullu kuruluşların cabaları desteklenmelidir
Boş zaman değerlendirme ve spor tesislerinde duzenleme ve değişikliklere gidilmelidir
Ozurlu cocukların yaşam ve eğitimini surdurmeleri icin gerekli olan aracların temininde kolaylıklar sağlanmalıdır

Üst Alt