Topuklu pabuç giymek kimine tarafından çok zordur ve bazılarımız topuklu ayakkabılardan korkarPeki nasıl bakımlı ve hoş bir şekilde topuklu pabuç giyer ve ayakta sağlam kalabiriz??İşte ünlülerden yöntemler
EDA TAŞPINAR
İşte size dört “unutmayın tavsiyesi:
1 Unutmayın Bir ayakkabı alıp giymek bir şey, yürüyememek diğer şey Penguen veya ördek gibi yürüyorsanız, bu daha kısa topuklu bir şey seçim etmeniz gerektiğinin sinyali olabilir
2 Unutmayın Uzun sürecek geceler için arabanıza koyacağınız spor ayakkabınız, acı çekip geceyi erken tüketen kişi olmaktansa dans pistinin kraliçesi olmanıza tezgâhtar olabilir
3 Unutmayın Topuklarla meren çıkmak sorun yok ama inmek, dizlerin ve ayakların düşmanı Kim ne düşünür, boş verin, inerken çıkarın onları
4 Unutmayın Ben yemekte otururken ayakkabılarımı çıkarıp, çıplak ayak kalıyorum Deneyin Kimsenin bilmesine lüzum yok ama…
ÖZLEM SÜER
Akşam 5 dakika ayakları yukarı dikin
Silikon but tabanları çok işe yarıyor Ayakkabılardaki abartıyı ben kadınlar arasındaki rekabetin sertleşmesine bağlıyorum Ne dek yükselirsen böylece dikkat çekersin gibi bir şey… Çok işaret bir pabuç giyenlere önerim yalın kıyafetler giymeniz Her akşam beş dakika bile olsa ayakları yukarı dikip dinlendirmek, kremle masaj iyi bir yöntem
TÜLİN ŞAHİN
Hem tabanına keza içine bant yapıştırın
Önce en kolay topuklu ayakkabıyla bile yürümeye alışılmış olmak gerekiyor Evde sıkı bir antrenman yapın Ayakkabının altına kaymayı engelleyecek bantlar yapıştırın İçlerine de kaymanızı önleyecek tabanlar yerleştirin İki saatten pozitif duracağınız ortamlara giymeyin Bu ayakkabılardan birini seçim ettiyseniz lütfen kıyafetiniz daha sakin olsun!
ECE SÜKAN
Bagajınızda düz ayakkabı bulsun
Bu meslek alışmakla fazla alakalı Ayağınızın bir rahatsızlığı yoksa, giye giye o yüksek topuklara alışırsınız Lakin daima, yanınızda, bagajınızda düz ayakkabılar bulunmalı Fazla uzun vakit ayakta kalacağınız bir yere bu arada tabanınıza silikon jellerden yapıştırın Ayaklarınızın çok sıkıştığı bir gecenin ertesi günü mutlaka masaj yapın, kremleyin, dinlendirin İki gün tekrar tekrar topuklu giymeyin Yürürken yere sağlam basın, korkarak attığınız adımlar daha dengesiz oluyor Fazla yüksek giyecekseniz, açık modelleri seçim edin, parmaklarınız nefes alır
ÇAĞLA ŞIKEL
Bu işin püf noktası topuktan korkmamak
Kilit nokta kendine güven: Ayakkabılardan korkmazsanız, babet giymiş gibi dar yürürsünüz Uzun yıllar bale yaptığım için fazla yüksek topuklu ayakkabıları taşıyabiliyorum Platformlu modelleri yok tersine daha rahatsız sıfır platformlu olanları tercih ediyorum Ayağın düz durmaması gerekiyor: Ben o tabandaki kavisi estetik buluyorum Yalnızca bunun için bile her acıya katlanmaya değer
EMEL KURHAN
Yürüyemesek de defalarca birlikte otururuz!
Devamlı yüksek ökçeli kundura giyen ablam Yaz ’a sordum Çünkü ben bu konuda onun dek iddialı değilim “Acıya kulak asmayacaksın dedi Daima böyle yok midir zaten? Alımlılık için azıcık acı şarttır… Yürüyemesek de güzel ayakkabılarımızı giyip her zaman birlikte otururuz