Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler
Keki
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya (normalde koyulmuyor ben sevdiğim için ekledim)
- 1 paket krem şanti
- 1.5 çay bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta (Az tepeli)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle keki hazırlayın. Yumurta ve şekeri düzgünce beyazlaşana kadar çırpın.
- Un kabartma tozu ve vanilyayı farklı bir kapta karıştırıp eleyerek kek harcını ek edin.
- Tahta kaşık yahut spatulayla yavaşça karıştırın.
- Katı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama dökün.
- 170 derecede alt üst ayarda 25-30 dk da pişiyor.
- O sırada krem şantiyi hazırlayıp soğuması için dolaba koyun.
- Ardından sütlü şerbeti hazırlayın onun için süt ve şekeri ocağa alın ve şeker eriyene kadar kaynatmadan karıştırın.
- Ilıyınca kremayı ekleyin karıştırın.
- Kek soğuk sütlü şerbet hafif ılık olacak biçimde sütlü şerbeti dökün dolaba kaldırın.
- Şimdi karamelli kısmı hazırlayın.
- Şekeri tavaya alın ocağın orta gözünde, kısık ateşte, rengi kahve ve sıvı hale gelene kadar bekleyin. (dikkat edin yanmasın)
- Sonra 1 su bardağı suyu dökün. Bu kademede ufak patlama üzere oluyor. Şeker sertleşecek. Korkmayın, paniklemeyin Sertleşen şeker tekrar eriyecek.
- Ocak daima kısıkta olsun. Ortada karıştırmayı unutmayın kalan 1 su bardağı suya nişasta ekleyin, karıştırın.
- 8-9 dk sonra karamelde şeker topağı kalmıyor.
- Tereyağını ekleyin. Karıştırarak pişirin. 7 dk sonra kıvam alınca ocaktan alın. Karamel akışkan olmalı. (soğuduğunda biraz daha kıvam alıyor).
- Kekin üzerine krem şantiyi sürün, soğuyan karameli üzerine dökün.
- Üzerinin krem şantili çizgisi için:.
- 2 yemek kaşığı kadar içinde kullandığım şantiden ayırt edip, kolay sıkmak için, biraz sütle açıp sıkma torbasına koydum.
- Delip, şeritler halinde karamelin üzerine sıktım, kürdanla üzerinden geçerek de bu hali elde ettim. Afiyet olsun. denemeyi ve kaydetmeyi unutmayın.