T tekin Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,708 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 95 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 17 Eki 2024 #1 Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler Keki 5 adet yumurta 1 su bardağı şeker Yarım su bardağı nişasta 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Sütlü şerbeti 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı şeker 1 paket krema 1 paket vanilya (normalde koyulmuyor ben sevdiğim için ekledim) Üzerine 1 paket krem şanti 1.5 çay bardağı süt Karamel 1 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı nişasta (Az tepeli) 1 yemek kaşığı tereyağı Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle keki hazırlayın. Yumurta ve şekeri düzgünce beyazlaşana kadar çırpın. Un kabartma tozu ve vanilyayı farklı bir kapta karıştırıp eleyerek kek harcını ek edin. Tahta kaşık yahut spatulayla yavaşça karıştırın. Katı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama dökün. 170 derecede alt üst ayarda 25-30 dk da pişiyor. O sırada krem şantiyi hazırlayıp soğuması için dolaba koyun. Ardından sütlü şerbeti hazırlayın onun için süt ve şekeri ocağa alın ve şeker eriyene kadar kaynatmadan karıştırın. Ilıyınca kremayı ekleyin karıştırın. Kek soğuk sütlü şerbet hafif ılık olacak biçimde sütlü şerbeti dökün dolaba kaldırın. Şimdi karamelli kısmı hazırlayın. Şekeri tavaya alın ocağın orta gözünde, kısık ateşte, rengi kahve ve sıvı hale gelene kadar bekleyin. (dikkat edin yanmasın) Sonra 1 su bardağı suyu dökün. Bu kademede ufak patlama üzere oluyor. Şeker sertleşecek. Korkmayın, paniklemeyin Sertleşen şeker tekrar eriyecek. Ocak daima kısıkta olsun. Ortada karıştırmayı unutmayın kalan 1 su bardağı suya nişasta ekleyin, karıştırın. 8-9 dk sonra karamelde şeker topağı kalmıyor. Tereyağını ekleyin. Karıştırarak pişirin. 7 dk sonra kıvam alınca ocaktan alın. Karamel akışkan olmalı. (soğuduğunda biraz daha kıvam alıyor). Kekin üzerine krem şantiyi sürün, soğuyan karameli üzerine dökün. Üzerinin krem şantili çizgisi için:. 2 yemek kaşığı kadar içinde kullandığım şantiden ayırt edip, kolay sıkmak için, biraz sütle açıp sıkma torbasına koydum. Delip, şeritler halinde karamelin üzerine sıktım, kürdanla üzerinden geçerek de bu hali elde ettim. Afiyet olsun. denemeyi ve kaydetmeyi unutmayın. Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler Keki 5 adet yumurta 1 su bardağı şeker Yarım su bardağı nişasta 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Sütlü şerbeti 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı şeker 1 paket krema 1 paket vanilya (normalde koyulmuyor ben sevdiğim için ekledim) Üzerine 1 paket krem şanti 1.5 çay bardağı süt Karamel 1 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı nişasta (Az tepeli) 1 yemek kaşığı tereyağı Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle keki hazırlayın. Yumurta ve şekeri düzgünce beyazlaşana kadar çırpın. Un kabartma tozu ve vanilyayı farklı bir kapta karıştırıp eleyerek kek harcını ek edin. Tahta kaşık yahut spatulayla yavaşça karıştırın. Katı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama dökün. 170 derecede alt üst ayarda 25-30 dk da pişiyor. O sırada krem şantiyi hazırlayıp soğuması için dolaba koyun. Ardından sütlü şerbeti hazırlayın onun için süt ve şekeri ocağa alın ve şeker eriyene kadar kaynatmadan karıştırın. Ilıyınca kremayı ekleyin karıştırın. Kek soğuk sütlü şerbet hafif ılık olacak biçimde sütlü şerbeti dökün dolaba kaldırın. Şimdi karamelli kısmı hazırlayın. Şekeri tavaya alın ocağın orta gözünde, kısık ateşte, rengi kahve ve sıvı hale gelene kadar bekleyin. (dikkat edin yanmasın) Sonra 1 su bardağı suyu dökün. Bu kademede ufak patlama üzere oluyor. Şeker sertleşecek. Korkmayın, paniklemeyin Sertleşen şeker tekrar eriyecek. Ocak daima kısıkta olsun. Ortada karıştırmayı unutmayın kalan 1 su bardağı suya nişasta ekleyin, karıştırın. 8-9 dk sonra karamelde şeker topağı kalmıyor. Tereyağını ekleyin. Karıştırarak pişirin. 7 dk sonra kıvam alınca ocaktan alın. Karamel akışkan olmalı. (soğuduğunda biraz daha kıvam alıyor). Kekin üzerine krem şantiyi sürün, soğuyan karameli üzerine dökün. Üzerinin krem şantili çizgisi için:. 2 yemek kaşığı kadar içinde kullandığım şantiden ayırt edip, kolay sıkmak için, biraz sütle açıp sıkma torbasına koydum. Delip, şeritler halinde karamelin üzerine sıktım, kürdanla üzerinden geçerek de bu hali elde ettim. Afiyet olsun. denemeyi ve kaydetmeyi unutmayın. Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı