Akıllı telefonlarda meydana gelen herhangi bir sorundan sonra telefon içerisinde bulunan tüm rehber silinebilir. Bu gibi durumlara karşı Turkcell firması yedekleme programları çıkarmış durumda. Peki, turkcell rehber yedekleme nedir? İşte detaylar:
Lifebox ile Turkcell Rehber Yedekleme
Android ya da İOS işletim sistemlerine sahip olan cihazlar Google Play ya da App Store’den Lifebox uygulamasını indirebilir. Turkcell yedekleme uygulamasını olan Lifebox, telefonlarda bulunan rehberin uygulamaya yedeklenmesine olanak veriyor. Cihaz içerisindeki rehber herhangi bir nedenden dolayı silinir ya da kaybolursa Lifebox uygulamasına giriş yapılarak yedeklenmiş olan rehber, istenilen cihaza tekrara yüklenebilir. Turkcell hat kullanıcıları Lifebox uygulamasına rehberlerinden hariç fotoğraf veya belgelerini de yükleyebilir. Böylece tüm bilgiler ve belgeler güvenli bir alanda depolanır.
Rehber Kaydetme
Turkcell hat kullanıcıları kullandıkları cihaza yeni kişi kaydetme işlemi sırasında aynı zamanda Sim karta yedekleme işlemi de yapabilirler. Rehber kısmına kişi ekleme sırasında ayarlar menüsünden Sim karta kaydet seçeneğini kullanarak yedekleme işlemi yapılabilir. Böylece herhangi bir sorundan dolayı rehber silinir ya da kaybolursa Turkcell hattına kaydedilmiş olan numaralar geri yüklenebilir.
Turkcell Rehber Yedekleme Uygulamaları
Android işletim sistemlerine hazır yüklü bir şekilde gelen Dropbox, Google Drive gibi uygulamalar telefon rehberinin yedeklenmesi için kullanılabilir. Bunun haricinde Apple işletim sistemlerine sahip olan kullanıcılar da iCloud üzerinden yedekleme işlemlerini yapabilir. iCloud uygulamasını kullanmak için kullanıcıların hesap oluşturmaları gerekiyor. Android işletim sistemi kullanıcıları ise Google Drive uygulamasını kullanmak için Gmail hesapları üzerinden uygulamaya erişim sağlayabilir. Cihazın herhangi bir sorundan dolayı rehberi silmesi ya da rehberin kaybolması gibi durumlarda internet ile Google Drive gibi uygulamalara erişim sağlanabilir ve yedeklenen rehber geri yüklenebilir.
Turkcell İçe ve Dışa Aktarma
Turkcell hat kullanıcıları dışa aktar seçeneği ile rehberin Sim kartına aktarılmasını sağlayabilir. Bu yöntem için şu adımları uygulayın:
Rehberinize gelin ve kişi listenizi açın.
Ayarlar kısmına gelin ve dışa aktar seçeneğine tıklayın.
Bu kısımdan sonra tüm kişi listesi Sim kartına aktarılır ve orada yedeklenir.
Bu yöntem haricinde diğer yöntemler de kullanılarak da turkcell rehber yedeklemesiyapılabilir.