Universite oğrencilerinin sivil toplum kuruluşlarında gonulluluk yapmalarını teşvik etmek ve bu konuda işbirliği zemini oluşturmak amacıyla, Vakfımız ile Eskişehir Anadolu Universitesi arasında Topluma Hizmet Uygulamalarıcercevesinde bir protokol imzalandı Protokol kapsamında, Anadolu Universitesi oğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları derslerinde Eskişehir Eğitim Parkı Ali Numan Kırac Etkinlik Merkez'inde gercekleşen eğitim etkinliklerine gonullu olarak katılacaklar
29 Mart 2019 tarihinde gercekleşen Protokol torenine Anadolu Universitesi Rektoru Prof Dr Davut Aydın, Rektor Yardımcısı Prof Dr Meryem Akoğlan Kozak, Genel Mudurumuz Nurdan Şahin, Vakfımızın Eğitim ve Gonullu Departmanı Yoneticisi Suat Ozcağdaş, Gonullu Koordinatoru Başak Yalvac ve Eskişehir Eğitim Parkı Yoneticisi Didem Aydınmakina katıldı İmzalanan Protokol ile sağlıklı bir toplum yapısının oluşturulmasına yonelik eğitim, araştırma, proje ve uygulamaların ortaya konması, Universite'nin toplumsal katkılarının arttırılması, toplumsal fayda sağlamaya yonelik calışmaların ozendirilmesi ve kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesinde yeni kanalların ortaya konması hedefleniyor Bu calışmada gorev alacak universite oğrencilerinin gonulluluk kavramıyla tanışmaları, aktif sorumlu yurttaşlar olarak toplumun gelişmesine yonelik olumlu bir katkı sağlamaları icin fırsat oluşturulacak, ayrıca aldıkları eğitimler ve yapacakları calışmalar ile bireysel ve cevresel kazanımları arttırılarak mesleki gelişimlerine katkıda bulunulacak
Topluma Hizmet Uygulamaları, Sosyal Sorumluluk Projeleri ve Sivil Toplum Calışmaları cercevesinde Turkiye genelindeki Etkinlik Noktalarımız ile universitelerin ilgili bolumleri arasında etkin bir işbirliği surduruyoruz Bugune kadar Etkinlik Noktalarımızın bulunduğu 35 ildeki toplam 78 Universite Rektorluğu ile bu yonde calışmalar yuruttuk Universite oğrencilerinin toplumsal duyarlılık ve farkındalık, işbirliği, dayanışma, etkili iletişim ve oz değerlendirme becerilerini desteklemek amacıyla toplumsal bilincin uygulamalı olarak kazandırıldığı Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Kapsamında 2007 yılından bu yana 2500'den fazla universite oğrencisi gonulluluk kavramıyla tanışarak TEGV'de surdurulen faaliyetlere destek verdi İmzalanan yeni Protokol ile Anadolu Universitesi'nin eğitim ve oğrenci kaynağı değerlendirilerek Eskişehir Eğitim Parkındaki gonullu kapasitesinin arttırılmasını ve boylelikle Eskişehir'de ilkoğretim cağındaki daha cok cocuğa eğitim desteği ulaştırmayı hedefliyoruz