Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de gerçekleştirilen 2. E-Ticaret Zirvesi’nde, online satış ve e-ihracat alanında KOBİ ve girişimcileri desteklemeyi hedefleyen BiTıklaİhracat programı duyuruldu. T.C. Ticaret Bakanlığı dayanakları ile Amazon Türkiye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), PwC Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle hayata geçirilen BiTıklaİhracat programı, bu alanda faaliyet gösteren Türk girişimcilerinin şahsa ve bölüme özel bilgilerinin artırılmasını amaçlayan çok istikametli ve çok paydaşlı bir eğitim ve danışmanlık programı olmasıyla dikkat çekiyor.
E-ihracat yapan yahut yapmayı planlayan KOBİ’ler, teşebbüsçüler ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkesin iştirakine açık ve fiyatsız olan BiTıklaİhracat programı; çevrimiçi görüntü eğitim modülleri, çevrimiçi ve yüz yüze canlı etkinlikler, danışmanlık hizmetleri ve e-ihracata dair aktüel bilgi ve haberleri aktaran bir haber merkezi olmak üzere dört ana bacağa sahip.
adresinden ulaşılabilen çevrimiçi görüntü eğitim modüllerinde yer alan görüntülerde, e-ticaret ve e-ihracata dair bilinmesi gereken tüm mevzular kapsamlı bir müfredat ile sunuluyor.
BiTıklaİhracat programı, çevrimiçi görüntü eğitim modüllerine ek olarak kapasite geliştirme sürecini canlı etkinliklerle de destekliyor. E-ticaret ve e-ihracatın farklı alanlarından uzman profesyoneller ile kamu çalışanları, hem fizikî konferans aktiflikleri hem de webinarlarda girişimcilerle bir ortaya geliyor. Teşebbüsçü ve KOBİ’leri yıl boyunca maksat ihracat pazarı-sektör eşleşmelerine nazaran e-ihracat bilgilendirme seminerleri, e-ticaret uzmanlarıyla farklı husus başlıklarında soru-cevap webinarları, ilham verici sohbetlere konut sahipliği yapacak konferanslar üzere etkinlikler bekliyor.
Alanında uzman şahıslar tarafından sunulan eğitim içerikleri ve aktifliklerin yanı sıra KOBİ ve teşebbüsçüler, vergi, gümrük ve maliye süreçlerinde uzman avukat ve danışmanlardan fiyatsız çevrimiçi danışmanlık takviyesi alma fırsatına da sahip oluyor. Çevrimiçi eğitimlerin makul bir kısmını tamamlamış iştirakçiler, e-ihracata dair spesifik sıkıntılarının çözülmesine katkı sağlamak üzere diledikleri hususta birebir fiyatsız danışmanlık takviyesi alabiliyor.
Mehmet Ali Kılıçkaya T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bakanlık olarak Amazon’un bir pazaryeri olarak ülkemiz e-ihracatı için yarattığı fırsatları yakından takip etmekteyiz. İhracatçılarımızı öbür ülke Amazon platformlarına entegre etmekle son derece büyük bir pazarı ihracatımıza açmış olacağımızı düşünüyoruz. Bu türlü bir entegrasyonun birinci adımı olarak ise ihracatçılarımızın Amazon’u tanıması ve Amazon’un ticari ve lojistik süreçlerine hâkim olması gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda BiTıklaİhracat Programını önemsiyoruz ve ihracatçımıza gerekli eğitim içeriklerinin bu program vasıtayla sağlanmasından memnuniyet duyuyoruz.”
Amazon Türkiye Kurumsal Strateji ve Dış Bağlantılar Genel Müdürü Atilla Yerlikaya ise, “2019 yılında TOBB ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle, Türk firmalarının Amazon’un Avrupa’daki pazaryerleri üzerinden tüm AB ülkelerine e-ihracat yapmalarını destekleyen BiTıklaAvrupa programını hayata geçirmiş ve pek çok KOBİ’nin işlerini büyütmelerine katkı sağlamıştık. Bu programdan elde ettiğimiz kazanımlarla oluşturduğumuz yeni ve daha kapsamlı BiTıklaİhracat programı ile, öteki paydaşlaırmızla birlikte Türkiye’deki KOBİ ve girişimcilerin başarılarına dayanak olmaya devam edeceğimiz için çok memnunuz.” dedi.
E-ihracat ile dünyaya açılmak isteyen tüm KOBİ ve girişimcilerin iştirakine açık ve fiyatsız olan BiTıklaİhracat programına kayıt ve ayrıntılı bilgi için