tıp fakultelerinde okutulan dersler
Tıp fakultesinde hangi dersler okutulur?
Tıp programında eğitim suresi 6 yıldır Bu fakultelerde eğitim Tıp Doktorluğu ve Temel Tıp Bilimlerinde Lisans Eğitimi olmak uzere iki duzeyde yapılır Tıp Doktorluğu duzeyi 3 kademeden oluşur
1 Temel Tıp Bilimleri Onlisans Kademesi, eğitimin ilk iki yılını kapsar Biyoloji, fizik, kimya dersleri ile anatomi, fizyoloji, mikrobiyoloji vb temel tıp dersleri verilir
2 Klinik Bilimleri Yuksek Lisans Kademesi, eğitiminin 3, 4 ve 5 sınıflarını kapsamakta ve bazı temel tıp bilimleri dersleri ile klinik, poliklinik gibi uygulama alanları ve gerekli laboratuar calışmalarını icermektedir 4, 5 sınıflarda hastane icinde ve hasta başı eğitimleri (klinik stajlar) yapılır
3 Eğitimin 6 yılını kapsayan Aile Hekimliği Kademesi, klinik ve poliklinik uygulamalarını icermektedir 6 Sınıftaki tıp oğrencisine intern adı verilir İnternler eğitim hastanesinde bir hekim gibi calışarak iş başında eğitim gorurler
Temel Tıp Bilimleri Lisans Eğitimi ise, Temel Tıp Bilimleri Onlisans Kademesini başarı ile tamamlayanlardan dileyenlerin devam edebilecekleri 2 yıllık bir eğitimdir Bu donemde, botanik, biyokimya, biyofizik, mikrobiyoloji vb dersler okutulmaktadır