Yazımızda Türklerle ilgili geçmiş ve günümüzdeki merak edilen soruları cevaplamaya çalıştık. Türkler renkli gözlü olur mu, Ruslarla kaç kez savaştı, şamanizmi ne zaman bıraktı? Türkler tarafından kurulan yararlı cemiyetler hangileridir, uzaya gitti mi?
Türklerin genlerinde Asya’ya ait bir kan olduğu için bu kültürünü insanlarının çoğu koyu kahverengi gözlerine sahip olmaktadır. Renkli gözlü olan kişiler Rusya’ya ya da Avrupa’nın bölgelerine yakın bölgelerden göç ederek gerçekleşen evliliklerden meydana gelen çocuklar olabilir. Gerçek türk yapısı ise kısa boylu hafif çekik gözlü ve koyu gözlere sahip olan, beyaz tene sahip kişilerden oluşur. Renkli gözlü olmak kökenlerimizden ancak göç yoluyla evlenme ve kabilelerin bir olmaları sayesinde olabilir.
Türkler Ruslarla Kaç Kez Savaştı?
Türklerin Ruslarla savaşı Selçuklu döneminde başlamış ve Osmanlının sonuna kadar devam etmiştir. Toplamda 12 defa savaşmışlardır. 7 kez Ruslar Türkleri bu savaşlarda mağlup etmiştir. Rusların sıcak denizlere inme isteğinden dolayı Anadolu’nun büyük önem arz etmesi her daim Rusların saldırmasına ve bu bölgeleri almak istemesine maruz kalınmıştır. Özellikle Osmanlının gerileme ve dağılma dönemlerinde ekstra üzerimize gelen bir devlet olmasından ötürü her daim savaş halinde olduğumuzun kanıtı savaşlardan belli olmaktadır. Birçok esir ve alışverişin olmasından ötürü siyasi emellerimizi bu şekilde birbirimizin üzerinde gerçekleştirmiş olduk.
Türkler Şamanizmi Ne Zaman Bıraktı?
Türklerin Orta Asya’dan doğuşu ve kavimler göçüyle dünyanın farklı milletleri ile kaynaşmasına neden olmuştur. Göçlerle dağılan Türklerin kültürleri ve dinleri de değişikliğe uğramıştır. Genel hatları ile Şamanizmi dinine inanmaları daha sonra İslamiyet’i kabul etmeleri ile bu dinin etkisinden çıkarak İslam’a yönelmeleri gerçekleştirmiştir. Fakat hala Şamanizm dinin özelliklerini ve bir takım kurallarını hayatımızda yapmaktayız. Totem gibi Şamanizm dinine ait bulgular ve öğretiler hala Türklerin yaptığı bir şeydir.
Türkler Tarafından Kurulan Yararlı Cemiyetler Hangileridir?
Osmanlının dağılması ile halk kendi çaresine bakmış ve Anadolu topraklarının kurtarılması için Mustafa Kemal gibi silah arkadaşları belirli noktalardan yararlı cemiyetler kurmuştur. Bu hem doğru bilginin dağıtılması hem de bir olunması açısından önemli bir adım olmaktadır. Bu cemiyetler sayesinde içeri sızan düşmana karşı gizli bir mücadele ederek geri püskürtme yöntemi de olmuştur. Reddi İlhak, Trabzon müdafaa Hukuk, İzmir Müdafaa Hukuk, Trakya Paşaeli, Kilikyalılar, Şark Vilayetleri gibi yararlı cemiyetler kurulmuştur.
Türkler Tarafından Yazılan İlk Türkçe Belge Nedir?
Türklere ait olan ilk yazılı Türkçe belge Orhun Yazıtlarıdır. Göktürkler tarafından üç tane dikili taş üzerine yazılmış olan bu yazılar ilk Türkçe belge olarak kabul edilir. Taş üzerine yazılması ve hükümdarların halka görevleri ve halkın da devlete karşı görevleri yazılarak anlatılmıştır. Hükümdarın ölmesinden sora bu taşlara ayrıca yaptığı güzel işler de yazılırdı. Bu yüzden Orhun Kitabeleri Türkler için ayrı bir önem taşır.
Türkler Uzaya Gitti Mi?
2012 yılında Durmuş Döven adlı bir kişi uzaya gitmiştir. Uzaya gittikten sonra öğrencilerine güzel anlarını ve uzayda geçirdiği o heyecan dolu anları anlattı. Türk tarihi ve kültür soruları bakımdan ismi önemli ve bilim adına güzel bir adım atmıştır.