B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 29 Ocak 2024 #1 Tutum, Yatırım ve Turk Malları(Yerli Malı) Haftası Şiirleri Tutum Yatırım ve Turk malları haftası şiirleri Yerli Malı Haftası ile ilgili şiirler BİZİM YERLİ MALIMIZ Elin kokusuz, yapma gulunden guzel gelir Bana bizim bahcede boy atacak calımız Yabancı tezgahlarda boy boy, kolay dokunan Paspaslardan guzeldir el emeği halımız Yuz vermem yabancının ceşit ceşit rengine Bayraklaşır gozumde beyazımız, alımız Ne firenk elmasına, ne arap hurmasına Muhtac etmez ki bizi meyve dolu dalımız Gercekten daha gercek, guzelden daha guzel, Her karışı hazine bizim yurt masalımız Arıca birlik olup calışmayı bildik mi Petekleri doldurur mis kokulu balımız Kece olsa, yabanın ipeğinden guzeldir Bizim yerli malımız, bizim yerli malımız Behcet Kemal CAĞLAR TUTUMLU COCUK Damla damla akan sudan, Koca goller dolup taşar Tutumsuzlar kalır yolda, Tutumlular dağlar aşar Biz tutumlu cocuklarız, Para dolu kumbaramız İnsanlar kara gunde, Kimseye el acmamalı Calışmalı, kazanmalı, Hicbir işten kacmamalı Biz tutumlu cocuklarız, Para dolu kumbaramız Hakkı SUNAT YERLİ MALI HAFTASI Yerli malı haftası, Seni ozledik durduk Gunun gelecek diye, Yolunu gozluyorduk Susleyelim masamızı Kutlayalım haftamızı Yurdumuzda neler yok, Ne yetişmez, ne bitmez? Eğer gormek istersen Yurdu biraz dolaş gez Susleyelim masamızı Kutlayalım haftamızı İsmail Hakkı TALAS EKMEK Ciftci surer tarlayı, Sonra eker buğdayı, Boy verir azar azar, Saplar gittikce uzar Başaklar olgunlaşır, İcleri dolgunlaşır Yazın artınca sıcak, Sararır her bir başak Bicerler ekinleri, Şenlenir harman yeri Olup bitince harman, Ayrılır buğday saptan Bitmedi işler gene, Oradan değirmene, Buğdayı gotururler Değirmen taşı doner, Ezer un yapar bunu Fırınlar alır unu, Su, maya kor yoğurur, Yapar bir guzel hamur, Sonra fırına atar, Pişirir, bize satar Guzel kokulu ekmek, Olmaz seni sevmemek, Sensin yemeklere baş, Her yemeğe arkadaş Hasan Ali YUCEL Yerli Malı Ustum, başım, İcim, dışım Ayakkabım yerli malı Vatanını seven insan, Yerli malı kullanmalı Neden param avuc avuc Yabancıya gitsin butun? O paralar diken olur, Canımızı yakar bir gun Yerli malı duruyorken Yabancıya bakar mıyım? İşcimizin emeğini Bile bile yıkar mıyım? Ceşidi az olsa bile, Yerli malı, vatan malı Başka turlu duşunenler Varlığından utanmalı Hakkı SUNAT
Tutum, Yatırım ve Turk Malları(Yerli Malı) Haftası Şiirleri Tutum Yatırım ve Turk malları haftası şiirleri Yerli Malı Haftası ile ilgili şiirler BİZİM YERLİ MALIMIZ Elin kokusuz, yapma gulunden guzel gelir Bana bizim bahcede boy atacak calımız Yabancı tezgahlarda boy boy, kolay dokunan Paspaslardan guzeldir el emeği halımız Yuz vermem yabancının ceşit ceşit rengine Bayraklaşır gozumde beyazımız, alımız Ne firenk elmasına, ne arap hurmasına Muhtac etmez ki bizi meyve dolu dalımız Gercekten daha gercek, guzelden daha guzel, Her karışı hazine bizim yurt masalımız Arıca birlik olup calışmayı bildik mi Petekleri doldurur mis kokulu balımız Kece olsa, yabanın ipeğinden guzeldir Bizim yerli malımız, bizim yerli malımız Behcet Kemal CAĞLAR TUTUMLU COCUK Damla damla akan sudan, Koca goller dolup taşar Tutumsuzlar kalır yolda, Tutumlular dağlar aşar Biz tutumlu cocuklarız, Para dolu kumbaramız İnsanlar kara gunde, Kimseye el acmamalı Calışmalı, kazanmalı, Hicbir işten kacmamalı Biz tutumlu cocuklarız, Para dolu kumbaramız Hakkı SUNAT YERLİ MALI HAFTASI Yerli malı haftası, Seni ozledik durduk Gunun gelecek diye, Yolunu gozluyorduk Susleyelim masamızı Kutlayalım haftamızı Yurdumuzda neler yok, Ne yetişmez, ne bitmez? Eğer gormek istersen Yurdu biraz dolaş gez Susleyelim masamızı Kutlayalım haftamızı İsmail Hakkı TALAS EKMEK Ciftci surer tarlayı, Sonra eker buğdayı, Boy verir azar azar, Saplar gittikce uzar Başaklar olgunlaşır, İcleri dolgunlaşır Yazın artınca sıcak, Sararır her bir başak Bicerler ekinleri, Şenlenir harman yeri Olup bitince harman, Ayrılır buğday saptan Bitmedi işler gene, Oradan değirmene, Buğdayı gotururler Değirmen taşı doner, Ezer un yapar bunu Fırınlar alır unu, Su, maya kor yoğurur, Yapar bir guzel hamur, Sonra fırına atar, Pişirir, bize satar Guzel kokulu ekmek, Olmaz seni sevmemek, Sensin yemeklere baş, Her yemeğe arkadaş Hasan Ali YUCEL Yerli Malı Ustum, başım, İcim, dışım Ayakkabım yerli malı Vatanını seven insan, Yerli malı kullanmalı Neden param avuc avuc Yabancıya gitsin butun? O paralar diken olur, Canımızı yakar bir gun Yerli malı duruyorken Yabancıya bakar mıyım? İşcimizin emeğini Bile bile yıkar mıyım? Ceşidi az olsa bile, Yerli malı, vatan malı Başka turlu duşunenler Varlığından utanmalı Hakkı SUNAT