bilgiliadam
Yeni Üye
Twitter Yararlanma Klavuzu twitter dan nasıl çıkılır twitterdan nasıl çıkılır retweet silinir followers silinir twitterdan çıkarım 1549351139 1549351139 twitterkullanmaklavuzu5c5938e806f3epngtwitterkullanmaklavuzu5c5938e806f3epngtwitterkullanmaklavuzu5c5938e806f3epngTwitter son zamanlarda özellikle ünlülker aralarında fazla talep gören sosyal bir paylaşım sitesiFacebook'u çözdük lakin Twitter daha yeni olduğu için bi çoğumuz bu konuda bilgisizMesela ben twitterkullanmaklavuzu5c5938e80c91falt Twitter hesabım var ama doğrusu ne olduğunu bile unuttumNasıl kullacağımı da anlamamıştım zatenAma bu yazıda Twitterın nasıl kullanılacağı fazla hoş anlatılmışHadi iyi Retweetler meleklerim bu arada Twitine twitine twitine bandım,retiwit mi sandın replay edip yazdım twitterkullanmaklavuzu5c5938e80c91falt Big Grin twitterkullanmaklavuzu5c5938e875929gifalt :dp178: Dp178 :dp178:twitterkullanmaklavuzu5c5938e875929gifalt :dp178: Dp178 :dp178:twitterkullanmaklavuzu5c5938e875929gifalt :dp178: Dp178 :dp178:twitterkullanmaklavuzu5c5938e875929gifalt :dp178: Dp178 :dp178: Popülerliği günden güne çoğalan Twitter'ı nasıl kullanmanız gerektiğini biliyor musunuz? Twitter, yazmaktan ziyade bir şeyler okutmak seslenmek Yani bir anlamda, yazdıklarınızı kaç kişi peşine düşüp takip ediyorsa o oranda Twitter'lısınız Dolayısıyla twitter'da popüler edinmek, takipçilerin (followers) sayısını artırmak tweetçilerin tek derdi haline geldi Aşağı buna dair birkaç ipucu veriyoruz fakat tweet bağımlısı olmamanız için uyarılarımızı da okumadan geçmeyin Önce peşine düşüp takip edin Hesabınızı açtıktan sonradan önce arkadaşlarınızı daha sonra da popüler isimleri takip listenize ekleyin Listenizi geniş tutun Ne kadar çok kişiyi peşine düşüp takip ederseniz tweet dağarcığınız pek genişler Takipçisi çok olanlara 'retweet'lik mesajlar atın Takipçisi çok olan popüler kişilere, yazdıkları veya gündemdeki konuyla ilgili 'retweet' yapabilecekleri sanatçı işi mesajlar atın Bu popüler birey sizin yazdığınız mesajı kendi listesine yollarsa binlerce kişiye reklamınızı yapmış olursunuz Yazacağınız Tweet'leri 'akıllı' seçin Unutmayın, 'tweet' sizin o anki duygu ve düşüncelerinizdir Bir durum hakkında söylemek istediklerinizdir 'Şu lahza otobüsteyim', 'trafik tıkandı', 'canım sıkılıyor' gibi kolay cümleler yerine, benzer durumları ifade edebilecek daha acayip laf öbekleri kullanmaya çalışın Edebi alıntılar tekrar tekrar işe yarar Dillere pelesenk olan, internette her köşe başında karşınıza meydana çıkan 'özlü sözler' yerine, okuduğunuz son kitaptan veya meşhur bir şairden yapacağınız özel baskı, sizi bir adım öne çıkaracaktır Ama olayı abartıp kitabın tamamını veya şiiri Twitter'a yazmaya kalkmayın Tweet attığınız saatlere dikkat edin Sabah fazla erken saatlerde veya gecenin bir yarısı attığınız mesajların okunması ve paylaşılması ihtimali düşecektir Bu sebeple gün boyu emin aralıklarla tweet yazmanızda menfaat var Gündemi takip edin Tweet gündemini iyi peşine düşüp takip edin ve varsa cevaplarınızı zamanında yazın Sabahtan paylaşılan bir tweet'e öğleden sonradan cevap yazmak manalı olmayacaktır Unutmayın, zamanında katılmadığınız bir tweet akışı sizi komik duruma düşürebilir eposta imzanıza ekleyin Twitter hesabınızı epostanızda yer alan telefon ve adres bilgilerine ekleyin Esas Twitter sözlüğü Tweet: 140 karakterle sınırlı, yazdığınız mesaj ya da mesajlar Following: Sizin takip ettiğiniz Twitter kullanıcıları Followers: Sizi takip eden kişiler ve hesaplar @: Kullanıcı adının başına geldiğinde o kullanıcıya doğrudan doğruya tweet atmaya yarar eposta işareti ile karıştırılmamalı #: Belirli bir konudaki tweetlerin paylaşılması için kullanılan muhabere