Ukrayna ve Rusya ortasındaki savaş devam ederken toplumsal paylaşım sitesi Reddit'teki Ukraynalı kullanıcılar, kendi ülkelerindeki gerçek durumu tüm açıklığıyla anlatarak medyaya yansımayan imgeleri paylaşmışlar. Buyurun...
...
1. "Lyman kentinde yaşayan bir Ukraynalıyım. Başkentte yaşayan tanıdığım bütün arkadaşlarım kendi memleketlerine ve merkez bölgelere gidiyorlar."
'Kiev'deki akaryakıt istasyonları bomboş, yollar göçmeye çalışan beşerlerle dolu. Biz asla savaşmak istemedik lakin Putin bu kadar kolay bir zafer bekliyorsa çok yanılıyor.'
2. Geçtiğimiz günlerde Kiev'de çekilen bir görüntü
3. "Harkov'da yaşayan ailem en son patlamaların kentin merkezinde değil dış kısımlarında olduğunu, internetin hala çalıştığını söyledi."
4. Okulu bombalanan genç bir bayanın paylaşımı
Görmek İçin Tıklayın
'Şok içindeyim. Bomba düştüğünde okuldaydım, hayatta kaldım. Herkese güzel bahtlar. Umarım siz daha şanslı olursunuz. Neden mi görüntüye alıyorum? Zira bu okulda çok fazla çocuk vardı ve hala hayattalar mı bilmiyorum. Tanıdıklarınızla paylaşın. Bu kadar.'
5. "Ukrayna'da askerler için kamuflaj ağı hazırlayan gönüllüler"
6. "Birçoğunuzun şu an Polonya'da yaşananlardan haberi yok sanırım. Ukrayna hududuna 100 kilometre ötede yaşıyorum ve durum gitgide kötüleşiyor."
'Burada çoğunluğu anne ve çocuk olan toplam 400 bin Ukraynalı göçmen var, daha da gelmeye çalışan beşerler sırada. Canları uğruna hiçbir şey alamadan, elleri bomboş halde kaçıp gelmişler. Ne yemekleri, ne kıyafetleri var. Bizim hükümetimiz şimdi harekete geçmediğinden senin benim üzere beşerler istekli olmaya, hududa gidip insanlara yardımcı olmaya başladı. Varsayımlarımıza nazaran toplamda 1 milyondan fazla sığınmacı olacak ve çok fazla materyale gereksinimimiz var...'
7. "Batı Ukrayna'nın Ivano bölgesindeki havalimanına atılan bir füze"
8. "Çernivtsi bölgesindeki savunmacılar, Kadirov'un tehditlerine karşılık veriyor"
9. "Rusya'da yaşayan akrabalarım, şu ana kadar savaşan askerlerinin birçoklarının genç ve tecrübesiz olduğunu lakin yakında daha üst seviye askerlerin Ukrayna'ya yanlışsız yola çıkacağını söyledi."
'Ancak tüm bu telaffuzlar Putin'in göz korkutma gayretleri olabilir. Ukraynalılar vatanları için birbirlerine kitlendi ve hiç beklenmedik bir dayanışma gösterdiler.'
10. "Medyada hiç paylaşılmıyor lakin Rusya'da da savaşa karşı protesto düzenleyen kalabalıklar var ve an itibariyle 2 binin üzerinde insan tutuklandı."
11. "Rus işgalcilere karşı atak yapan Ukraynalı gönüllüler"
12. Melitopol'de protesto yapan silahsız sivillere ateş edildi
13. "Rusya Zelenski'nin yerini tespit etmeye çalıştığı için ABD medyası Ukrayna'nın birkaç güne düşeceğini söylüyor fakat Ukrayna hükümeti ve vatandaşları canla başla karşı koyuyor."
'Rusya beklemediği kadar büyük bir direnişle karşılaştı. Ayrıyeten savaşmayı reddettikleri için teslim olan Rus askerler de var. Ukrayna'nın insanları direnebildikleri kadar devam edecekler, tüm bunlar olup bittikten sonra nasıl kendilerine gelecekleri bilinmez...'
14. "Bu bir veda fotoğrafı değil zira eşime elveda bile diyemedim. Şu an birçok Ukraynalı bayan üzere çocuklarımı ve ailemi korumak zorundaydım. Arkadaşlarım Kiev'de savaşırken ben burada inançta olduğum için kendimi hatalı hissediyorum."