Son Konu

"Ulan Bu da Nereden Dilime Dolandı?" Sorusuna Asla Cevap Bulunamayan 15 Saçma Sözlü Şarkı

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-9c68d730b7cd840ab1f97563d05a4ae81bcb5560.jpg

Müziksiz yaşarsak ölürüz herhalde. Bazen sevdiğimiz müzikler dışında istemsizce duyduğumuz anlamsız müzikler da vardır. Bu müzikler en çok takside, dolmuşta ya da bir diğeri dinlerken duyulur. Berbat bir lanet üzere de bütün gün lisanımızda döner durur, mümkün değil kendimize mani olamayız. İşte biz de lisanımıza doladığımız bu anlamsız müziklerden bir kısmını belirledik:

1. Lay lay lom galiba sana nazaran sevmeler, hopa şinanay galiba sana nazaran sevilmeler...

Müziğin başka ismi "Melek yüzlü sahtekar". Metin Işık ağabeyimizin yıllar evvel söylediği bu müzik kolay kolay lisandan söküp atılmıyor.

2. Dongi dongi dongi dongi dong, dongi dongi daga daga...

Ben yazarken kötülük geldi, siz okurken herhalde ölmüşsünüzdür. Çelik Beyefendi bu şarkıyı o devir sevgili eşi Buket Hürmet için bestelediğini söylemişti. Buket Hanım da çok sevmiş bu şarkıyı. Keşke kendi ortalarında kalsaydı da hayatımızda bir dongimiz eksik kalsaydı.

3. Abu çi çi çi abu çi çi çi, eslen beslen karşı beri seslen...

Mustafa Topaloğlu'ndan süper bir trol şov! Kim bilir kimlerle konuşup kimlere neler anlatıyor kıymetli Topaloğlu... Marslı bir tercüman olmadan dediklerini hiçbir vakit anlayamayacağız.

4. Sarılmandan muhakkak kırıcan mı belimi? Çok canım acıdı çeksene elini...

Bu kıza bu şarkıyı yazdıran bahta yazıklar olsun! Ben biliyorum kime yazdığını fakat bu mevzuyu diğer bir gıybet köşesinde daima birlikte konuşuruz. Siz yeniden de "Ayılık var senin hamurunda" diye diye dolaşmayın.

5. Bi şey eksik o da güç, yok ki ortamızda sinerji, tutmayınca tutmuyor işte, seninki yaptı bana alerji...

Sevgili Ayşe Özyılmazel'in "ji" ile biten bütün sözleri toplayıp yaptığı bir besteden herkese merhaba. Müziğin içinde mana aramaya çalışırsanız gençliğinizi yakarsınız. Ayrıyeten hususun muhatabı bedelli doktorlarımız üzere görünüyor.

6. Ay vil gösteri yu vad it mins, vad it vad it vad it...şad ap fuliş kasanova!

Hayatta kalmaya çalışırken ne kadar zorlandığınızı varsayım edebiliyorum arkadaşlar zira bana da oluyor ortada. Mesela bu şarkıyı istemsiz bir halde bir yerlerde duyduğum vakit dilimi kökünden kopartmak istediğim oluyor. Şu kusursuz kelamlar hiçbir bestede yok!

7. Aşk bu kızıl ötesi, yaralı müzesi, hareket edemem...

Bu kelamlara girmeden evvelki kelamlar de şöyle: "Ben ne sana taparım ne seni ararım ne trip atarım. Sen ne beni oyala ne omuz ovala işime bakarım".

Artık herkes omuz ovalamadan işine baksın ve uslu birer yaralı müzesi olsun!

8. Aşkın ateşi yakarmış ateşi, duydunuz mu aşkın ateşini? Hangi ateşte yanmayı dilerdin? Pişmeyene söyle ne denirdi? Çiğ mi? Ha ha!

Aşkın ateşini duymadık, hiçbir ateşte de yanmayı dilemeyiz, pişmeyene de çiğ denir evet, HA HA!

9. Sevda yüklü trenler, boş raylarda ilerler, sevenleri üzenler, daima o yolda masraflar...

Vazgeçilmez müziğimiz tekrar Doğuş'tan geliyor. Düşünmeden uğramanız gereken Doğuş ve tren istasyonu müşahedeleri bizleri şaşırtmaya devam ediyor. 

Ben bu şarkıyı çıktığından beri söylüyorum galiba, özür dilerim herkest...

10. Şapır şupur beni öp, çıtır çıtır beni ye, onlar acı ben tatlı, benden diğer bu türlü var mı...

Kolay kolay hayır denilemeyecek bu İsmail YK teklifine kayıtsız kalmayacağınızdan neredeyse eminim (!) Sanki burada ne çeşit bir benzetme düşünüldü? Sütlü bir tatlı desek mesela çıtır çıtır etmeyecektir. Tulumba tatlısı desek tamam lakin onu da niçin öpelim? Teşbihler ortası karmaşa...

11. Çok tatlısın güzelsin, şekerci mi baban senin, kaşın kara gözün kara kömürcü mü baban senin...

Her meslek erbabına uyarlanabilen bu müzik adeta bir küçük esnaf dostu. Şarkıyı da söylemeyen kalmadı herhalde. Birinci kim meşhur etti diyecek olursanız sanatkarımızın ismi Serap Sapaz.

12. Severek ayrıldık ona yanıyorum, unutmam o kokunu burcu burcu, ben yatak döşek hasta yatıyorum, sen gelmeden olamam ki taburcu...

Ya biz anlamadık zati şarkıyı yazanın Burcu diye bir kızdan hoşlandığını! Sadece kıza biçim olsun diye "taburcu"yu bulup kafiye yapmışlar. Zorlarsanız siz de sevdiceğinize kafiyeler bulup müzikler yazabilirsiniz arkadaşlar. Yayınlamasanız hoş olur alışılmış.

13. Yaranamadım yavrum yaranamadım, ne yaptıysa bana dayanamadım, kaldırdım göbeği bak hoppa, döktürürsem o denli bana bakma...

Anlaşılmayan küme CanKan'dan tekrar anlaşılmayan kelamlar. İnşallah kimse ezberleyememiştir....

14. Honki ponki torino, çalına bimbo porino, muşi muşi hopopo kozizo, çiki çiki şayne tiki tak tok...

İşin içinden çıkabilen varsa beri gelsin. Çok fazla baş yormaya gerek yok zira müziğin sonunda da açıklandığı üzere: "Hiçbir manası yok bu kelamların, yalnızca rahatlamak için söyledim. Sen de mi öğrendin, AFERİN!"

15. Yaptığına şantaj denir, bu türlü aşka montaj denir, şantaj montaj şantaj montaj...

Ceylan'ın techno müziğe giriş denemesi olan bu müzik kendi klasmanında bir numaradır. Müzik bu halde sizin için hiçbir şey tabir etmiyorsa biraz kelamlarını de yazayım: "Her gün beleş yaşıyorsun, üstüme gül kokluyorsun, gerçeğe palavra diyorsun..."

Hepinizin lisanına hoş müzikler dolanmasını temenni ederim. Kont Adnan'ın dediği üzere: "Kuş foli koma foli, doli yağayi doli..."

Üst Alt