Not: fazlalaştırmak isterseniz 1 bardak un için yarım bardak şeker ve yarım çay bardağı su fazla ekleyin
Un Helvası (Anne Helvası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce ben şerbetimi mutlaka kaynatırım. (kaynayınca 30 saniye sonra hemen kapatırım)
Yağları tencere veya teflon tava ne şekil isterseniz sonra unu döküp altı orda ateşte hiç durmadan karıştırın.
Başta zorlanırsınız karıştırırken ama sonra kendini yağa salacaktır sabır.
Yanmaya gidiyorsa tamamen kapatıp karıştırınız sonra tekrar orta kısıkda açın.
Rengi karamel fotodakinden açık renk olacak şekile gelene kadar karıştıralım. Çok kavurup yakmamaya az kavurup ham bırakmamaya dikkat edelim.
Rengi istediğimiz gibi olan helvamızı ocaktan alıp balkona yere koyalım elimize varsa eldiven yoksaa çorap veya kıyafetimiz ile mutlaka kapatalım zira allah korusun eliniz yanabilir haa ben soğumasını bekleyeyim olurmu derseniz olmaz eşinizden yardım alabilirsiniz şerbeti dökmesi için.
Şerbet birden dökülmeyecek azar azar ve bizde kendimizi tencereden uzak tutup karıştırmaya başlayacaz ki toparlanma olmasın.
Şerbetin tamamı dökülünce iyice karıştırıp tekrar ocağa alıp 3-5 dk kısık ateşte karıştıralım.Çok uzun oldu ama detayları anlatmak istedim çünkü ben çok korkardım helva yapmaktan. Afiyet olsun şimdiden.
Un Helvası (Anne Helvası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı