morfeus
Yeni Üye
Un Helvası (Tam Ölçü) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt yahut su
- 1 su bardağı şeker (Şekerli sevenler 1 yemek kaşığı daha fazla şeker kullanabilir)
- İsteğe bağlı ceviz fındık kullanılabilir
Un Helvası (Tam Ölçü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle su yahut sütle mi yoksa su-süt karışımı ile yapacağımıza karar verelim su ile yaparsak un kokulu hoş oluyor süt ile yaparsak yumuşak bir lezzet oluyor.
- Bu tanımda ben düğünlerimizdeki lezzeti göstermek ismine süt ile yaptım. Bu nedenle ceviz fındık kullanmayacağım yalnızca görsel gayeli ekledim. Şayet kullanılacaksa, unu yağda kavururken ceviz yahut fındık eklenip birlikte kavrulmalıdır.
- 2 bardak süt ve 1 bardak şeker bir tencereye alınır. Şeker eriyip kaynayana kadar ısıtılır.
- Şerbet olurken un ve sıvı yağ yanmaz bir tencerede kavrulur. Kavurma tahta kaşık ile yapılır ve daima heryeri karıştırılır.
- Görseldeki üzere kaşığın ardına alındığında topak formda kalmamalı kaynaya kaynaya kaşık üzerinden akmalıdır. Bu halde olduktan sonra 2 dk daha kavrulur.
- Hiç soğumaya bırakmadan şerbet kaynar olacak biçimde üzerine dökülür ve tencerenin kapağı kapatılır.
- Bir kaç dakika bu biçimde bekletildikten sonra kapak açılıp kıvam alana kadar karıştırılır.
- İsteğe bağlı sunum yapılabilir.Afiyet olsun.