Urfa Yolu Acılı Kurubiber Patlıcan Dolma Tanımı İçin Malzemeler
Dış gereci için;
- Kuru biber ve patlıcan
- 2,5 su bardağı pirinç
- 3 adet soğan
- Sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı acı biber salçası (Acıdaki damak zevkinize ve salçanızın acılık derecesine nazaran ölçüsü ayarlayabilirsiniz)
- 3 adet orta uzunluk domates
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Yenibahar
Urfa Tarzı Acılı Kurubiber Patlıcan Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru biber ve patlıcanlar ipte oluyor, 1 ipi tam yapacaksınız verdiğim ölçüler ülkü (Mesela ben 1 ip biber 1 ip patlıcan yapıyorum bu ölçülerle)
- Öncelikle almış olduğunuz dolmalık biberi ve patlıcanı ipinden çıkarıyoruz ve yıkıyoruz tozları gitsin diye.
- Ardından büyükçe derin bir tencere de suyu kaynatıyoruz, fokurdayan suyun içine atıyoruz sırasıyla 10 ar dakika kaynayan suyun içinde haşlanmalarını sağlıyoruz (Çok haşlayıp dağılmamasına dikkat ediniz)
- Haşlanan biber ve patlıcanlarımızı süzerek bir tepsiye aktaralım.
- Dolmaları elimizde doldurmamız gerekiyor çok doldurursak hamur kalır pirinçler. Azar azar ve denetimli dolduralım.(Doldurma ve tencereye dizim halini fotoğraflarda göstermeye çalıştım) [*]Dolma taşı yahut üzerini bastıracak formda tabak yardımıyla kapatalım ve üzerini geçecek formda su ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatmadan o biçimde üstündeki dolma taşı yahut tabakla kapattığınız formda en az 1 saat kısık ateşte denetimli formda pişirelim. Şimdiden deneyen herkese afiyet şeker olsun
Not: Tanımdaki dolma harcıyla taze kabak yahut kuru zerzevat çeşitlerini, kapya biber vs içinde kullanabilirsiniz.
Urfa Yöntemi Acılı Kurubiber Patlıcan Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı