bilgiliadam
Yeni Üye
urfalıyım ezelden ve kisa hikayesi
urfalıyım ezelden turkusunun hikayesi
urfalıyım ezelden hikayesi
Omer cok yakışıklı, yiğit, iyi ata binen, kılıcının sahibi, cok iyi coğur calan ve hoyrat okuyan, halay ceken bir genctir Allah her kabiliyeti sanki ozellikle ona vermiştir Omer'siz bir duğun, sıra gecesi duşunulemez Omer'in baş bağlaması da meşhurdur Sırmalı puşu bağlar Puşunun kenarlarındaki puskuller doğadaki ciceklerin tum renklerini sanki başında toplamıştır Halay cekerken başındaki her gul bir yana duşer, yuzunde Omer hangi duğune giderse gitsin, Halayın başına gecti mi silah sesleri ve genc kızların zılgıt sesleriyle yer gok inler Omer toplumu oylesine etkilemiştir ki;
Omer'i anlatan turkuler yakılmıştır
Urfalıyam Ezelden (Omer)
Urfalıyam ezelden
Gonul gecmez guzelden
Goynumun gozu cıksın
Sevmez idim ezelden
(Bağlantı)
Ağam olasın Omer
Paşam olasın Omer
Yetim kalasan Omer
Benim olasan Omer
Urfa bir dağ icinde
Gulu bardağ icinde
Urfayı hak saklasın
Bir yarim var icinde
Bağlantı
Urfa bir yana duşer
Zuluf gerdana duşer
Bu nasıl baş bağlamak
Her gun bir yana duşer
urfalıyım ezelden turkusunun hikayesi
urfalıyım ezelden hikayesi
Omer cok yakışıklı, yiğit, iyi ata binen, kılıcının sahibi, cok iyi coğur calan ve hoyrat okuyan, halay ceken bir genctir Allah her kabiliyeti sanki ozellikle ona vermiştir Omer'siz bir duğun, sıra gecesi duşunulemez Omer'in baş bağlaması da meşhurdur Sırmalı puşu bağlar Puşunun kenarlarındaki puskuller doğadaki ciceklerin tum renklerini sanki başında toplamıştır Halay cekerken başındaki her gul bir yana duşer, yuzunde Omer hangi duğune giderse gitsin, Halayın başına gecti mi silah sesleri ve genc kızların zılgıt sesleriyle yer gok inler Omer toplumu oylesine etkilemiştir ki;
Omer'i anlatan turkuler yakılmıştır
Urfalıyam Ezelden (Omer)
Urfalıyam ezelden
Gonul gecmez guzelden
Goynumun gozu cıksın
Sevmez idim ezelden
(Bağlantı)
Ağam olasın Omer
Paşam olasın Omer
Yetim kalasan Omer
Benim olasan Omer
Urfa bir dağ icinde