Bazı oyunları oldukça temel bir sebepten, yani bilgisayarımız kaldırmadığı için, bazı oyunları ise optimizasyon sorunları nedeniyle oynayamayız. Bunların haricinde bir oyun daha vardır ki, ortada hiçbir sebep olmadığı halde düşük performans alırız ve bu da oyun zevkimizi oldukça fazla şekilde baltalar. Sebebi her ne olursa olsun, bir oyunu rahat bir şekilde ve tam performans alarak oynayamamak hep can sıkıcı olmuştur. Bu sorunların bir kısmı sistemimizin yetersiz olmasından kaynaklansa da, geri kalanı ve büyük çoğunluğu birkaç adımda çözülebilecek basit sorunlardan kaynaklanmaktadır. Son zamanların popüler oyunlarından olan ve oldukça geniş kitleler tarafından oynanan VALORANT, bazı durumlarda oyunculara performans konusunda sorun yaşatabiliyor. Bu nedenle çoğu oyuncu, VALORANT fps artırma yollarını aramaya başladı. Bu konuda, yani VALORANT fps artırma konusunda birden fazla çözüm yolu bulunuyor ve oyuncuların yaşadıkları düşük performans sorunu da büyük oranda ortadan kalkıyor. VALORANT fps yükseltmek için aşağıdaki adımları sırasıyla deneyebilirsiniz;
Oyun içindeki grafik ayarlarını düzenleyin. Eğer grafik ayarları yüksek veya orta ise, bunları düşük seviyelere getirmeyi deneyin.
Grafik ayarlarının hemen altında yer alan ve “açık” ile “kapalı” olarak ayarlanabilen özel grafikleri düzenleyin. Kenar yumuşatma gibi özel ayarları kapalı hale getirmeyi deneyin.
VALORANT‘ın önceliğini değiştirin. Bunu yapmak için görev yöneticisini açın, VALORANT‘a sağ tıklayın ve önceliğini “yüksek” olarak ayarlayın.
Bilgisayarınızda yeterli yer olduğundan emin olun. Eğer bilgisayarınız doluysa, gereksiz dosyalarınızı silerek yer açmayı deneyin.
Ekran kartınızın ve işlemcinizin sürücülerini güncelleyin. En yeni sürücü güncelleştirmesi, her zaman en iyi performansı almanızı sağlamaktadır.
Oyunu oynarken arkada açık olan gereksiz programları kapatın. Bazı programlar sisteminizin kaynaklarını kullanarak oyundan alacağınız performansı düşürmektedir.
Ekran kartı, işlemci gibi donanımları kontrol edin. Tozlarını temizleyin ve termal macun yenilemeyi unutmayın. Uzun süredir bakımı yapılmayan donanımlar çabucak ısınmakta ve bu nedenle tam performans gösterememektedir.