Son Konu

Vatan sevgisi nedir kısaca

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Vatan sevgisi yureğimizi saran en nezih sevgilerdendir Dinimizde de yeri ve onemi belirtilmiştir

Vatan doğup buyunen ve uzerinde yaşanan toprak parcasıdır Vatan gorunuşte sade bir toprak parcasıdır Fakat alelade, sıradan bir toprak parcası değildir Bir milletin hakim olarak uzerinde yaşadığı, hakimiyet kurduğu, barındığı, gerekirse uğrunda canını feda edeceği toprak parcasıdır Yurt da aynı anlamdadır Mubarek vatanımızın her karış toprağı şehid kanlarıyla yoğrulmuştur

Sevgili Peygamberimiz Aleyhissalatu Vesselam, hicret esnasında Mekke ’den ayrılırken Hezreve denilen yerde devesini durdurdu Doğduğu ve cocukluk yıllarından beri yaşadığı yer olan mukaddes belde Mekke ’ye son kez huzunle baktı, baktı Ve şoyle buyurdu:

“Ki sen Allah ’ın yarattığı yerlerin en hayırlısı, Allah ’ın katında en sevgili olanısın Bana senden daha sevgili, daha guzel yurt yoktur Cıkarılmaya zorlanmamış olsaydım, senden asla ayrılmaz, senden başka yerde yurt yuva tutmazdım

Uğrunda binlerce şehit verilmiş, icinde binlerce masum yaşayan vatanımız şuphesiz goz nUrumuz, baş tacımızdır Ve herkesin vatanı kendisi icin aynı onemi haizdir Vatan edinilmiş bir toprağa duşman gozunun eğri bakması bile o vatanda yaşayan herkese savunma hakkı verir Vatan icin olmek bir borc olur bazen

İnsanlar fert olarak bir meskene, oturacakları bir yuvaya muhtac oldukları gibi millet olarak da bir vatana muhtactırlar Evsiz barksız insanların dunyada huzur icerisinde yaşamaları mumkun olmadığı gibi, vatansız insanların da huzur ve saadet icerisinde yaşamaları mumkun değildir Onun icin dilimizde: Allah kimseyi dunyada vatansız, ahirette imansız etmesindenilmiştir

Milletler, dunyada huzur, saadet ve guven icerisinde yaşayabilmeleri icin mutlaka bir vatana muhtac oldukları gibi, dinlerini rahatca yaşayabilmeleri, ibadet ve taatlarını serbestce yapabilmeleri, cocuklarını istedikleri şekilde eğitebilmeleri icin de bir vatana muhtactırlar Onun icindir ki meşhur şair Namık Kemal: İnsan vatanını sever, cunku hurriyeti, rahatı, hakkı ve menfaati vatan sayesinde kaimdirder
diyanetgovtr

Üst Alt