Vertigo hastaları ne yemeli ne yememeli?
Beslenme konusunda taze meyve ve sebzeler tüketmek son derece önemlidir. Bunun yanı sıra kafeinli içeceklerden, alkolden, sigaradan uzak durulmalıdır. Aşırı tuz, çikolata ve kahve vertigonun düşmanları arasında yer almaktadır.
Vertigo olan hastalar nelere dikkat etmeli?
Vertigo tedavisinden sonra hareketli sporlardan ve ani hareketler yapmaktan kaçınılmalıdır. Bol sıvı tüketilmeli, kahve, kola ve çikolata gibi kafein içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalı ayrıca sigara kullanımına son verilmelidir.
Vertigo atağını ne tetikler?
Düzenli uyku ve mümkün olduğunca stresten uzak durmak önemlidir. Aşırı tüketilen alkol, sigara, kahve, diğer kafeinli içecekler ve çikolata vertigo ataklarını tetikleyebilir.
Vertigoya hangi hareketler iyi gelir?
Başınızı kaldırmadan yarım (90 derece) sağa çevirin. 30 saniye bekleyin. Başınızı ve vücudunuzu yan tarafından sağa çevirin, böylece yere bakıyor olursunuz, 30 saniye bekleyin. Yavaşça oturun ancak birkaç dakika yatakta kalın. Vertigo sağ kulağınızdan geliyorsa, bu talimatları tersine çevirin.
Vertigoyu nasıl yendim?
Meniere sebebiyle oluşan vertigonun tedavisinde, bu hastalığı yönelik ilaç tedavisi ve tuz ve kafein içermeyen diyet uygulanır. BPPV ise bazı baş hareketleriyle iç kulaktaki kristallerin yerine yerleşmesini amaçlayan Epley Manevrası ile tedavi edilebilir.
Vertigoya hangi bitki iyi gelir?
Alıç aynı zamanda vertigoya karşı da iyi gelmektedir. Alıcı kullanmak için ise 1 çay kaşığı kadar alıç yaprağı ve çiçek karışımını 1 bardak kaynamış suya atarak 1 dakika kadar bekledikten sonra tüketebilirsiniz. Vertigoya iyi gelen diğer bitkiler ise rezene, ginko, civan perçemi, nane ve ökse otudur.
Vertigo hastası ne yapmamalı?
Vertigo hastalığına sahip olduktan sonra bir karım şeylere dikkat etmeniz gerekiyor. Bunların en başında kafein içeren içeceklerden uzak durmak vardır. Kahve, çay, kola gibi içecekler ile aranıza mesafe koymanız gerekiyor. Bunun yanı sıra sigara damarları tıkayabildiği için baş dönmesini ciddi anlamda tetikler.
Vertigo hastalığı ne zaman geçer?
Şiddetli ve uzun süreli baş dönmesi, mide bulantısı, kusma gibi şikayetlerin yaşandığı bu durumda hasta, tedavi için birkaç gün hastanede yatabiliyor. Şikayetlerin tamamen sona ermesi ise 15 günü bulabiliyor.