Off-White’ın kurucusu ve Louis Vuitton Erkek Giysi Kreatif Yöneticisi Virgil Abloh, sokak giysi modasını tekrar tanınan yapan isim olarak biliniyor. 90’lar hip-hop ve atletik giysisi yine hayatımıza sokan Abloh’a nazaran grafik tişörtlere ve oversized hoiodielere yakında veda edeceğiz! Verdiği bir röportajda, sokak giysi modasının 2020’deki durumu sorulunca, “Vay canına. Sokak giysisinin öleceğini söylemeliyim,” diyen Abloh, herkesi şaşırttı.
Kendi markasının ve Louis Vuitton’un yanı sıra Ikea, Nike ve Jimmy Choo ile işbirliği yapan Abloh, Serena Williams’ın US Open elbisesini ve New York balesi köstümlerini tasarlamıştı. “Yakında vakti dolacak. Aklımda şu sorular var, “Ne kadar çok tişört, hoodie yahut sneakera sahip olabiliriz ki? Bence bu türlü düşündükten sonra şahsî stilimizi ve haberimizi vintage aracılıyla göstereceğiz. Vintage mağazalarında bir güruh havalı kesim var ve yalnızca bunları bulup giymek gerekiyor. Bence moda yeni bir şey almaktan uzaklaşacak ve ‘Arşivlere gideceğim,’ diyen kişiler çoğalacak,” diyen Abloh, modanın 2020’deki rotasını anlattı.
14 sene boyunca Kanye West’in Kreatif Yöneticisi ve Moda Danışmanı olarak çalışan Abloh, moda kolu ile West sayesinde tanışmıştı. Gençlik yıllarında birlikte Fendi’de staj yapan Kanye West ve Virgil Abloh, o zamanlarki anılarını da anlattı, “Çalışıyordum ve aniden Kanye West’ten bir telefon aldım. ‘Hey, Chicago’da birinin hem müzik ve kültürden anladığını hem de tasarım yapabildiğini duydum,’ dedi ve tanışmamız o denli oldu.”
Sokak giysi trendlerine elveda demek ne kadar süratli olacak bilemiyoruz lakin Abloh’un varsayımları doğru! Kişiler sahiden son periyotlarda sürdürülebilir moda ismine ikinci-el yahut vintage mağazalarını tercih ediyorlar. Ancak bol ve rahat hoodielerimizden vazgeçmeye hazır değiliz!