iltasyazilim
Yeni Üye
Vişne Soslu Tatlım Tarifi İçin Malzemeler
*Keki için
*4 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*Yaklaşık 1, 5 çay bardağı un fazla gelirse 1 yemek kaşığı sütle yumuşatılır
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Sosu için
*2 su bardağı vişne suyu ben hoşafımı kullandım tatlı olduğu için
*1 tatlı kaşığı şeker
*1, 5 yemek kaşığı nişasta
*1 paket kaymak tadında krem şanti
*1, 5 çay bardağı süt
Vişne Soslu Tatlım Tarifi Yapılışı Yumurtayı ,şekeri ,vanilyayı çırpıp unu ve kabartma tozunu ekliyoruz Çırpıyoruz orta büyüklükde borcam kullandım yağlayıp 180 190 derecede pişiriyoruz Vişne sosu için nişastayı, şekeri koyup orta ateşte pişiriyoruz karıştırarak top olmasın Nişasta ,kremşantiyi çırpıp buzdolabına koyuyoruz Benim acelem olduğu için kek ılıkken kremşatiyi koydum eriyip yanlardan hafif çıktı keki soğutun kremşantiyi sürüp sosunu döküp istediğiniz gibi süsleyin Yapacaklara afiyet olsun
*Keki için
*4 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*Yaklaşık 1, 5 çay bardağı un fazla gelirse 1 yemek kaşığı sütle yumuşatılır
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Sosu için
*2 su bardağı vişne suyu ben hoşafımı kullandım tatlı olduğu için
*1 tatlı kaşığı şeker
*1, 5 yemek kaşığı nişasta
*1 paket kaymak tadında krem şanti
*1, 5 çay bardağı süt
Vişne Soslu Tatlım Tarifi Yapılışı Yumurtayı ,şekeri ,vanilyayı çırpıp unu ve kabartma tozunu ekliyoruz Çırpıyoruz orta büyüklükde borcam kullandım yağlayıp 180 190 derecede pişiriyoruz Vişne sosu için nişastayı, şekeri koyup orta ateşte pişiriyoruz karıştırarak top olmasın Nişasta ,kremşantiyi çırpıp buzdolabına koyuyoruz Benim acelem olduğu için kek ılıkken kremşatiyi koydum eriyip yanlardan hafif çıktı keki soğutun kremşantiyi sürüp sosunu döküp istediğiniz gibi süsleyin Yapacaklara afiyet olsun