VMware sanal makine konsolidasyon teknolojisi, tek bir sunucu üzerinde birden fazla işletim sistemini barındıran ve çalıştıran bir sanallaştırma platformudur. Sanal makineler sunucu üzerinde oluşturulur ve kullanıcılar tarafından vSphere yönetim arabirimi aracılığıyla erişilebilir durumdadır. Bu, her işletim sistemi bileşenini kendi bireysel sunucularında yalıtarak daha fazla verimlilik, güvenilirlik ve veri güvenliği sağlar.
VMware Vsphere Neyi İfade Eder?
İlk olarak, VMware sanal makine teknolojisi, SAN tabanlı olmayan bir depolama biçimine dayalıdır; bir depolama alanı ağı (SAN) kullanır. Bunun yerine, bloklara ayrılmış ve hiyerarşik bir şekilde düzenlenmiş bir sabit sürücü kullanır. Diziye daha fazla disk ekleyerek fiziksel bölümlemeyi genişletmek de mümkündür. Sabit diskler, VMware sanal makinesinin ‘destek’ veya ‘gıda’ kaynağı olarak hareket eder. Sabit diskleri sürekli bilgi ile sürdürmek, onları sağlıklı tutmak ve performans sorunlarından kaçınmak için çok önemlidir.
İkincisi, VMware sanal makineleri herhangi bir modern işlemcide ve hemen hemen her tür bellekte çalışabilir. Bir sanal makineyi barındırmak için gereken tek şey, en az 8 GB RAM’e sahip bir Intel x86-64 veya AMD64 işlemci ve en az 2 GB RAM’e sahip bir Windows, Linux veya ESX sunucusudur. Tüm bunlar, kullanıcıların çok az fiziksel kaynakla güçlü sanal makineler oluşturmasına olanak tanır. Bu, çok fazla fiziksel bellek tüketmeden birden çok uygulamayı barındırmayı çok kolaylaştırır.
Son olarak, VMware sanal makineleri aynı sunucu donanımı üzerinde aynı anda birkaç farklı işletim sistemini çalıştırabilir. Her sanal makine, en az iki aktif işletim sistemi ile aynı anda yirmi dört farklı işletim sistemini barındırabilir. Kullanıcılar ayrıca yeni sanal makineler oluştururken hangi işletim sisteminin çalıştırılacağını da seçebilirler. Bu, sunuculara, birbiriyle çarpışmadan optimum seviyelerde çalışabilen birden fazla yedekli işletim sistemi sağlar.
Özetlemek gerekirse, VMware Vsphere, kullanıcılara tek bir sunucu platformunda birden fazla işletim sistemini yönetmek için verimli kurumsal yazılım çözümleri sunar. Teknoloji, kolay sunucu oluşturma, yönetim ve sorun gidermenin yanı sıra artan veri güvenliği ve esnekliği sağlar. Esasen, hayatınızı sayısız şekilde kolaylaştırır.
VMware Vsphere Ne İşe Yarar?
VMware vSphere, tek bir fiziksel sunucuda birden fazla işletim sistemini çalıştırmanıza izin veren bir sanallaştırma platformudur. VMware vSphere, VMware vSphere Hipervizörü (eski adıyla VMware ESXi), VMware vSphere vCenter Sunucusu ve VMware vSphere Güncelleme Yöneticisi’ni içeren bir ürün paketidir. VMware vSphere Hipervizörü, doğrudan bir sunucunun donanımına yüklenen çıplak metal bir hipervizördür.
VMware vSphere vCenter Server, ortamınızdaki tüm VMware vSphere ana bilgisayarlarını merkezi olarak yöneten bir yönetim sunucusudur. VMware vSphere Güncelleme Yöneticisi, VMware vSphere ortamınız için yazılım güncellemelerini yönetmenizi sağlayan bir araçtır. VMware vSphere, uygulamalarınızı çalıştırmak için ihtiyaç duyduğunuz donanım miktarını azaltmanıza yardımcı olabilecek güçlü bir sanallaştırma platformudur. VMware vSphere ayrıca uygulamalarınızın kullanılabilirliğini artırmanıza ve BT altyapınızı yönetmenizi kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir.
VMware Vsphere Sisteminin Önemi Nedir Ne Oluşturur?
Sistem günümüzde profesyonel olanaklar dahilinde avantajlı bir hizmet olanağına sahiptir. Birçok alanda sanal düzeydeki makineleri oluşturma özelliğiyle tanınıyor, böylelikle kişilere avantajlar sağlamasıyla biliniyor. VMware Vsphere, farklı komut makineleri oluşturmak ve yönetmek için kullanılan bir yazılım programıdır.
VMware Vsphere ile fiziksel bilgisayarınızın kopyası olan sanal makineler oluşturabilirsiniz. Bu sanal makineler, bir işletim sisteminin kendi kopyasını çalıştırabilir ve uygulamalarınızı ve verilerinizi birbirinden ayırmak için kullanılabilir. VMware Vsphere, uygulamalarınızı ve verilerinizi daha az, daha güçlü fiziksel bilgisayarlarda birleştirmenize de yardımcı olabilir.
VMware Vsphere sistemi, kullanıcıların sanal makineler oluşturmasını ve yönetmesini sağlayan bir sanallaştırma platformudur. VMware vSphere, VMware, Inc.’den bir hizmet olarak platform (PaaS) teklifidir. VMware tabanlı bulut altyapısında sanal makineler (VM’ler) oluşturmanıza, çalıştırmanıza ve yönetmenize olanak tanır.
VMware vSphere, sanal makineleri (VM’ler) tek bir fiziksel sunucuda çalıştırmanıza olanak tanıyan güçlü bir bulut bilişim platformudur. VMware vSphere, iki temel bileşenden oluşan bir VMware ürünüdür: VMware vSphere Hipervizörü (ESXi) ve VMware vSphere İstemcisidir. VMware vSphere Hipervizörü (ESXi), doğrudan sunucu donanımına yüklenen çıplak metal bir hipervizördür. -VMware vSphere İstemcisi, VMware vSphere Hipervizörünü yönetmek ve etkileşimde bulunmak için kullandığınız bir grafik kullanıcı ara birimidir (GUI) olarak ifade edilir.