Son Konu

W3C Nedir? W3C Standartları ve W3C Validator

bilgiliadam

Yeni Üye
Katılım
16 Ağu 2017
Mesajlar
1,516,397
Tepkime
42
Puanları
48
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
W3C (World Wide Consortium), Tim Bernes Lee tarafından kurulan ve Web'in gelişiminde önemli bir etken olan oluşumdur. Bu konsorsiyumda, dünyaca ünlü bir çok yazılımcının katkısı vardır. W3C, Web'in standartlarını belirleyen bir örgüttür. Bu standartların temel amacı dilinin devamını sağlamak amacıyla, HTML çıktılarının bütün tarayıcılarda ve cihazlarda (PC ve Mobil) aynı çıktıyı vermesini sağlamaktır.



İnternette gezindiğimiz sıralarda karşımıza çıkan bozuk görünüme sahip bir çok web sitesi ile karşılaşmışızdır. Bunun nedeni bu sitelerin standartlarına uygun olarak kodlanmamış olmasıdır. Sitenizin W3C standartlarına uyumlu olup olmadığını öğrenmek için W3C Validator kullanmanız gerekiyor. üzerinden sitenizin ilgili standartlarda olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Aldığınız hataları çözmeniz için temel bilgisine sahip olmanız size kolaylık sağlayacaktır.

Bu hataların en alt düzeyde olması, size bir çok yarar sağlayacaktır. Bunlardan en önemlisi ise W3C'nin ilişkisidir. SEO'nun manifestosu “Google gözünden görmek, gibi düşünmek” diyebiliriz. Google standartları sever. Standart olarak kodlanmış bir web dünyası Google botları için daha hızlı tarama ve anlamlandırma anlamına gelecektir. Bu nedenle W3C standartları Google tarafından her zaman desteklenir. Yukarıda vermiş olduğumuz linkten sitenizi kontrol edip, bu eksikleri en aza indirmeniz, Google tarafından iyi bir değer alacağınızı gösterir ve değerinize de olumlu yönde bir etkisi vardır.

W3C Standartları Neden Önemlidir?

Arama Motorlarında Sıralama

Arama motorları Web Standartlarına Uygun Web Sitelerine daha çok önem verirler. Bunun haricinde diğer bir sebep ise Web Standartlarına uygun web siteleri, farklı ortam ve tarayıcılarda daima düzgün olarak görüntülenmektedirler. Bu nedenlerden dolayı Web Standartlarına Uygun olarak tasarlanmış ve kodlanmış bir web sitesi, her zaman için diğer web sitelerinden daha avantajlı olmaktadır.

Erişebilirlik

Farklı tarayıcılarda farklı görünümlerin önüne geçilmesi yani web sitesi görselinde bozulmaların ve değişmelerin meydana gelmemesi için önemlidir. Zira herkes aynı tarayıcıyı kullanmaz.Bu nedenle tasarımlar, her tarayıcıda denenmelidir.

Ulaşılabilirlik

Eğer sunum ve bilgiyi, yeni geliştirilen CSS kuralları ile kullanırsanız, sunulan bilgi, herkese ve her cihaza ulaşabilecektir. Kullanıcı, yepyeni bir bilgisayar ya cep telefonu tarayıcısı ayni bilgiye sorunsuz bir şekilde ulaşabilmesi açısında önemlidir.

Hızlı Yüklenme

CSS ile yapılan bir sayfa ile tablo ile yapılmış bir sayfa arasındaki boyut farkı yüzde 25 ile 50 arasında değişmektedir. Bu nedenle eski usul tablo etiketleriyle oluşturulan siteler tercih edilmemelidir.

Güncelleme ve Bakım Kolaylığı

Bilgi ve işleyişin ayrılması sayesinde eğer site içinde, sitenin tamamını etkileyecek bir değişlik yapılması gerektiğinde, CSS stil dosyası üzerinde değişiklik yapılması, tüm siteyi etkileyecektir. Bu şekilde her bir sayfayı tek tek düzenleyeceğinize tek bir yerden değişiklikle sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Hukuksal sorumluluk

Bir çok ülkede engelli internet kullanıcıları için kanunlar çıkartılmıştır ve uyacağınız kurallar hukuksal sorunlarla karşılaşma ihtimaline karşı bir tedbir olacaktır.
 
Üst Alt