Warcraft 3 Reforged İnceleme: Kendisine PC oyuncusuyum diyen, fakat Warcraft ismini hiç duymamış olan sanıyorum ki yoktur. PC oyunculuğunun son kalelerinden biri olarak görülen, ama ne yazık ki son yıllarda aldığı kararlar ile önemli manada prestij kaybına uğrayan Blizzard'ın, oyun kültürüne en büyük ikramlarından biridir Warcraft kainatı. Yolculuğuna bir RTS olarak başlayıp, MMORPG'ye evrilen ve 15 yıldan uzun bir müddettir etkin olarak milyonlarca kişi tarafından oynanmaya devam eden nam-ı sair WoW, RTS olan atasını da unutturmuştu.
Warcraft III - Reforged İncelemesi
İçerisinde bulundurduğu editör ile koskocaman, yeni bir çeşit doğuran Warcraft 3, geçtiğimiz yıllarda BlizzCon'da yine önümüze çıkacağını duyurmuştu. Şahsen çocukluğumda da derin izleri olan Warcraft 3'ü bir defa daha, asrî grafikler ile oynayabilmek, beni de ziyadesiyle heyecanlandırmıştı. Gel devir git devir derken ahir 28 Ocak'ta Warcraft III: Reforged ismi altında oyunumuz yayınlandı. Ben de uzun vadedir beklediğim prodüksiyona süratli bir dalış yaptım. Ama baştan belirteyim, oyunu sıfırdan incelemeyecek, sadece yenilenen cihetlerine yoğunlaşacağız. Buradan Warcraft 3: Reign of Chaos inceleme yazısına ulaşabilirsiniz.
Artık öncelikle Blizzard'ın duyurusundan itibaren Warcraft 3: Reforged için neler vaadettiğini hatırlamak gerekiyor. Oyunun duyurusunda geliştirilmiş grafikler, geliştirilmiş ara sahne sinematikleri, çağdaş online altyapı, geliştirilmiş editör vaadlerin başında geliyordu. Burada oyuncuları kuşkusuz en çok heyecanlandıran durumların başında grafikler geldi. Keza her ne kadar oynanış olarak devrana meydan okumuş olsa da, grafiksel olarak yaşlanmıştı efsanemiz. Blizzard'ın resmi duyurusunun akabinde en azından Starcraft 2 kalitesinde bir Warcraft 3 görmek için heyecanlandık.
Oyun için yayınlanan oynanış manzaralarında, mahsusen ünitelerdeki detaylar beğenimizi kazanmıştı, lakin etraf görselleri ve münhasıran tabanın detay eksikliği, orjinalinden pek de farklı gözükmüyordu. Blizzard tarafı ise durumun farkında olduklarını, geliştirmeye devam edeceklerini belirtmişti. Gel devir git vakit derken ne yazık ki oyun çıkışında da taban grafiklerinin hiç gelişmediğini görmek beni üzdü. Başkaca oyunun umumî ışıklandırmasında da neredeyse hiçbir geliştirme yapılmaması, Blizzard'ın tembelliğinin göstergesi oldu. Keza orjinal havayı bozmadan, biraz daha dinamik bir ışıklandırma, oyunu çok daha güzel gösterebilir, Reforged isminin hakkını verebilirdi.