Android‘deki WhatsApp kullanan kullanıcıların en büyük sıkıntılarından biri de elbet ki iPhone geçiş yaptıkları vakit sohbet bilgilerini iOS’e aktaramaması. Bu yüzden birçok kullanıcı Android’den iOS’e geçiş yaptığında bilgilerini taşıyamıyor ve sil baştan WhatsApp kullanmaya başlamak zorunda kalıyor. Lakin Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın ana şirketi Meta’nın kurucusu Mark Zuckerberg, kullanıcıların sohbet bilgilerini Android’den iOS’e basitçe aktarabilecekleri muştusunu verdi. Bu sayede artık kullanıcılar WhatsApp datalarını Android’den iOS’e birkaç adımda taşıyabilecekler. Pekala, WhatsApp bilgileri Android’den iOS’e nasıl taşınır? Gelin, Android’den iOS’e WhatsApp aktarma sürecinden kısaca bahsedelim.
Apple, hatırlayacağınız üzere 2015 yılında Move to iOS yani iOS’e Taşı uygulamasını piyasaya sürmüştü. Bu uygulamayla kullanıcıların Android’den iOS’e geçişini kolaylaştıran şirket böylelikle telefon rehberi, fotoğraflar, notlar ve iletiler üzere birçok datayı Android’den iOS’e aktarmasına imkan sağlamıştı. Meta şirketinin kurucusu Mark Zuckerberg’in aktardığı bilgilere nazaran WhatsApp dataları de Move to iOS uygulaması üzerinden taşınabilecek. Şayet siz de sohbet bilgilerinizi aktarmak istiyorsanız, çabucak aşağıdaki Android’den iOS’e WhatsApp aktarma rehberindeki adımları takip ederek ile süratlice datalarınızı taşıyabilirsiniz.
Adım 1: Birinci olarak data aktarma sürecini gerçekleştireceğiniz her iki aygıtını da güç kaynağına bağlayın.
Adım 2: Android aygıtınıza iOS’e Taşı (Move to iOS) uygulamasını indirin.
Adım 3: iOS’e Taşı uygulamasını kullanmanız için iPhone’unuzu fabrika ayarlarına döndürmeniz gerekiyor. Bunun için de iPhone’nunuzdan Ayarlar > Genel > Aktar yahut [Aygıtı] Sıfırla’ya dokunun. Akabinde, Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil’e dokunun. Sonrasında karşınıza çıkan ekrana Apple kimliği ve parolanızı girin. Bu süreçlerin akabinde iPhone’nunuz fabrika ayarlarına dönecektir.
Adım 4: iPhone’nunuzu sıfırlamanızın akabinde Android aygıtınıza yüklediğiniz iOS’a Taşı uygulamasını açın ve uygulamanın istediği tüm adımları takip edin.
Adım 5: iPhone’nunuza geri dönerek aygıt ayarlama ekranından Uygulamalar ve Veriler seçeneğine tıklayın. Buradan da Android’deki Bilgileri Taşı seçeneğine dokunun.
Adım 6: Android’deki Dataları Taşı seçeneğine dokunduktan sonra karşınıza tek seferlik bir kod çıkacaktır. Bu kodu Android’deki iOS’e Taşı uygulamasına girin.
Adım 7: Bu adımı tamamladıktan sonra iOS aygıtınız data transferi için geçici bir Wi-Fi ağı oluşturacaktır. Bilgi aktaracağınız Android aygıtınız üzerinden de bu ağa bağlanın.
Adım 8: Süreksiz Wi-Fi ağına bağlandıysanız artık data transferi sürecine geçebilirsiniz. Buradan da Bilgi Aktar menüsü üzerinden WhatsApp dahil olmak üzere Android’den iOS’e aktarmak isteyeceğiniz bilgileri seçebilirsiniz.
Adım 9: Data transferi tamamladıktan sonra Bitti seçeneğine dokunun, akabinde karşınıza çıkan ekrandan adımları takip edin ve iOS aygıtınızı ayarlama sürecini tamamlayın.