Windows 10 Koyu Mod; Windows 10 gelen güncellemeler sayesinde siyah tema yani koyu mod artık kullanılabilir hale geldi. Bilgisayarınızı koyu modda kullanmanız için yapmanız gereken adımları tek tek anlatarak sorunsuz bir şekilde koyu moda geçmenizi sağlayacak makaleyi yazdık. Koyu modu aktif edebilmek için her ayarlar kısmına giriş yaptın ve ardından gereken işlemleri tek tek resimli olarak anlatmaya devam ediyoruz.
Birinci adım: Masaüstünden Başlat ardından Ayarlar kısmına tıklayın. Ayarlar kısmı açıldıktan sonra diğer adıma geçiyoruz.
İkinci adım: Ayarlar kısmında bulunan Kişiselleştirme kısmına tıklıyoruz. Burada yaptığınız kişisel değişiklikler yer almaktadır.
Üçüncü Adım: Renkler seçeneğini seçin ve burada seçtiğinizde aşağıdaki resim gibi seçenekler önünüze gelecektir.
Dördüncü Adım: Renkler seçeneğini seçtikten sonra bu seçenekler arasından yer alan Varsayılan Uygulama Modunuzu Seçin kısmından Koyu modu aktif edebilirsiniz. Resimde görüldüğü gibi Koyu Mod seçeneğini seçtiğimde renkler koyu oldu ve bu şekilde diğer uygulamalar veya dosyalarda aynı zamanda koyu mod uygulandı.
Kısaca anlatmak gerekirse Ayarlar ▸Kişiselleştirme ▸Renkler ▸Varsayılan Uygulama Modunuzu Seçin ▸ Koyu Mod
Bunun yanı sıra bilgisayarınızın daha farklı renklerde görünmesi için renk seçenekleride mevcuttur. Bu sayede bilgisayarınızı daha farklı renklerde kullanmanıza olanak sağlar. Dosya, klasörler ve diğer bir çok şey farklı renklerde kullanılabilir. Kişiselleştirme altında bir çok alanda değişiklik yapabilirsiniz. Arkaplan, Renkler, Kilit Ekranı, Temalar, Yazı Tipleri, Başlat Menüsü ve en son Görev Çubuğu’nda kişisel değişikler yapma imkanı sağlamaktadır. Windows 10 yeni gelen güncellemeler ile daha farklı şeyler yapma olanağı sağlayacaktır.