Windows güncelleme geri alma nasıl yapılır? Windows, Microsoft bilgisayar yazılımları şirketinin bir eseridir ve bilgisayarların çalışmasını sağlayan işletim sistemidir. Windows’un sağlıklı ve meselesiz çalışması için vakit zaman güncellemeler yapmak gerekir. Bu güncellemeler çevrimiçi ortamlardan işletim sistemi yazılımlarına gönderilir ve ekseriyetle işletim sisteminin meselesiz formda çalışmasını hedefler. Güncellemeler sayesinde işletim sistemi dataları daha kolay işler ve bilgisayar da hızlanır.
Windows Güncelleme Geri Alma Nasıl Yapılır?
Windows güncellemeleri ile ilgili süreç yapmak için ise sayfanın sol alt kısmında yer alan başlangıç menüsüne tıklanır ve arama butonuna yenileştirme yazılır ve eşleşmelerde çıkan güncellemeleri denetle menüsüne ulaşılır. Açılan ekranda Windows Update menüsünden güncelleme geçmişi, yenileştirmelere dair yapılabilecek süreçler ve gelişmiş seçenekler yer alır.
Sayfanın sol kısmında yer alan kurtarma seçeneğinden de Windows’a yüklenen son güncellemeleri geri almak mümkündür.
2. Windows Update Geri Alma Usulü
Ayrıca Windows Update içerisinde yer alan aktüelleştirme geçmişini görüntüle seçeneğini kullanarak da güncellemeleri geri almak mümkündür. Bunun için;
Güncelleştirme geçmişini görüntüle menüsüne tıklanır ve sayfanın en üst kısmında yer alan aktüelleştirme kaldır butonuna basılır.
Açılan ekranda bilgisayara yüklenen tüm güncellemeler görülür ve kaldırılmak istenen güncellemenin üzerine gelerek sağ tıklanır ve kaldır seçeneğine basılır.
İşlem onaylanır ve yenileştirme kaldırılarak bilgisayar yine başlatılır.
Ayrıca işletim sistemi yükseltilmesi olarak yapılan güncelleme sürecini kaldırmak için de kurtarma menüsü kullanılır. Kurtarma menüsünde yer alan evvelki sürüme geri dön butonuna basılır ve son işletim sistemi yükseltilmesi sistemden kaldırılarak eski sürüme dönülür. Lakin bu süreç yeni işletim sistemi yüklendikten sonra 10 gün içerisinde yapılabilir ve daha sonra işletim sistemini bu menüyü kullanarak eski sürümüne döndürmek mümkün değildir.
Windows Güncelleme Kapatma ve Açma Adımları Nelerdir?
Windows güncellemeler kullanıcıların isteği doğrultusunda kapatılabilir yahut duraklatılabilen özelliktedir.
Başlangıç butonunda yer alan arama çubuğuna aktüelleştirme yazılır ve eşleşen aramada yer alan güncellemeleri denetle seçeneğine tıklanır.
Güncelleştirme ve güvenlik seçeneğinde yer alan Windows Update menüsüne tıklanır ve açılan pencerede gelişmiş seçeneklere tıklanır.
Gelişmiş seçenekler menüsünü kullanarak yenileştirmelere dair birçok ayarları yapmak mümkündür.
Güncellemeleri duraklat menüsü kullanılarak yenileştirmelere 35 güne kadar kapatmak mümkündür. Bu müddetin sonunda ise otomatik olarak güncellemeler açılır ve işletim sistemine bu müddet içerisinde gönderilen yenileştirmeler yüklenir.
Gelişmiş seçenekler menüsünden güvenlik güncelleştirmeleri de kapatılabilir ve bunun için gri renkte yer alan butonun üzerine tıklayarak buton maviye döndürülür ve süreç tamamlanır.
Windows Update menüsü kullanılarak yenileştirmenin aktif saatleri de değiştirilebilir. Aktüelleştirmenin aktif saatleri kullanıcılara aktüelleştirme olduğunda bildirim gönderilmesini sağlar. Şayet ki kullanıcı bilgisayarda çalışırken güncelleme yapmak istemezse, faal saatlerde gönderilen bildirime tıklayarak aktüelleştirmenin hangi saat dilimleri ortasında bilgisayara gönderilmesi gerektiğini seçebilir. Yenileştirmeler ile ilgili gelişmiş ayarlar da yeniden Windows Update menüsünden yapılabilir.
Windows işletim sisteminin her vakit aktüel kalmasını sağlayan güncelleştirmeleri kapatmanın sisteme dezavantajları bulunur. Yenileştirmeyi kapatan kullanıcılar, Microsoft’un çevrimiçi ortamlardan yazılımlara gönderdiği güvenlik güncelleştirmelerini alamaz ve bu da bilgisayarın makûs yazılım ve casuslara karşı savunmasız olmasına neden olur. Windows güncelleştirmeleri, bilgisayarın verimli çalışmasını sağlayan sistem yamalarıdır ve sürüme gönderilen her yenileştirme, yazılımı daha inançlı hale getirir ve işletim sisteminin meselesiz çalışmasını sağlar. Windows yenileştirmesi yapılırken dikkat edilmesi gereken kimi ayrıntılar da bulunur. Öncelikle bilgisayarda aktüelleştirme yaparken bilgisayarın fişe takılı yahut şarjının fazla olması gerekir. Gaye, bilgisayarın aktüelleştirme yaparken kapanmasını ve sürecin yarıda kalmasını önlemektir. Güncellemelerden sonra bilgisayar otomatik yine başlatılır ve kullanıcılar güncellemeleri denetle menüsünden yenileştirme içeriğini denetim edebilir ve isteyen kullanıcılar güncelleştirmeleri devre dışı bırakabilir.
Windows 10 ekran görüntüsü nasıl kaydedilir? İşte Windows 10'la görüntü kaydı alma adımları
Yayınlanan yeni Steam anketi, Windows 11'in platformda süratle yükseldiğini gösteriyor. Linux ve macOS içinse durum pek parlak değil
Çin'den çok sert bir karar: Hem Windows'u bırakıp Linux'a geçiyorlar, hem de tüm bilgisayarlarını değiştiriyorlar!