bilgisayarci
Yeni Üye
Windows update nedir? Günümüzün en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri olan Windows, birinci olarak 1985 yılında ortaya çıktı. Birçok alanda kullanılan Windows, ilerleyen teknoloji ile birlikte gelişmeye devam ediyor. Güçlü özellikleri ve donanımıyla içinde bulunan programlar ve uygulamalar ile kullanıcıların gündelik hayatını kolaylaştıran Windows, iş, mesken ve okul üzere güçlü kullanım alanına sahip ve kendini daima yeniliyor.
Mobil aygıtlar ve bilgisayarlar, gelişen teknoloji ile birlikte devamlı olarak yazılım güncellemesi alıyor. İşletim sistemleri bu güncellemeleri otomatik yahut manuel olarak yapmanızı talep ediyor. Beşerler bile hiçbir vakit kusursuz ve eksiksiz olamazken işletim sistemlerinden de bu beklenmiyor. Windows çabucak hemen her yeni gelen güncellemeyle birlikte eksiklerini ve yanılgılarını düzeltip yenilikler ekliyor.
Windows Update ise tüm bu güncelleme süreçlerine verilen isim. Kullanıcılar, Windows Update sayesinde tüm bu sıkıntılar ve güvenlik açığı üzere sorunlardan aygıtlarının taarruz almasını, çökmesini ve kusur almasını önleyebiliyor.
Windows Update Nasıl Açılır?
Gündelik hayatımızın kıymetli bir modülü haline gelen telefon, bilgisayar ve tablet üzere elektronik aygıtlar birçok kullanıcının hayatında aktif bir rol oynuyor. İş, şahsî kullanım ve okul üzere yerlerde kullanılan Windows da, kullanıcılar için birçok şeyi kolaylaştırıyor.
Önemli döküman, evrak ve fotoğraf üzere datalar bulunabilen aygıtlarda kullanıcılar bu datalarını üçüncü bir tehlikeden ötürü kaybetmemek için Windows Update ile güvenliklerini sağlama alabiliyor. Bir başka merak edilen husus da Windows Update’in nasıl açılacağı. Bu güncellemeleri faal hale getirmek istiyorsanız sırasıyla şu adımları izlemeniz gerekiyor:
-
İlk olarak ‘’Başlat’’ menüsüne giriş yapın. -
Buradan ‘’Denetim Masası’’ kısmına tıklayıp ‘’Windows Update’’ kısmına girin. -
‘’Ayarları Değiştir’’ kısmına tıklayınca ‘’Önemli Güncellemeler’’ kısmında bir pencere açılacak. -
Bu pencerede 4 adet seçenek bulunuyor. Bu seçeneklerden birincisi ‘’Güncelleştirmeleri otomatik olarak yükle’’, ikincisi ‘’Güncelleştirmeleri karşıdan yükle lakin kurma konusunda kararı bana bırak’’, üçüncüsü ‘’Güncelleştirmeleri denetle, fakat karşıdan yükleme ve kurma konusunda kararı bana bırak’’, dördüncü ve son olan ise ‘’Güncellemeleri hiçbir vakit denetleme’.’ -
Son seçenek kapatma kısmı olduğundan ötürü başka üç seçenekten kendimize uygun olanı seçmemiz gerekli. Böylece Windows Update’i etkin pozisyona getirebiliyorsunuz.
Eğer otomatik olarak Windows aygıtınıza yenileştirme alıyorsanız bu güncelleştirmelerden istemediklerinizi geri almanız mümkün. Kullanıcılar bunun için ‘’Sistem Geri Yükleme’’ seçeneğini kullanıp güncelleştirmeden evvelki bir tarihe aygıtlarını geri döndürebiliyor. Lakin bu sürece başlamadan evvel değerli bilgilerin yedeklenmesi gerekiyor. Aksi halde bu datalar kaybedilebiliyor.
Harici depolama aygıtlarından birine bilgilerinizi yedeklemeniz birinci kullanılan tekniklerin başında geliyor. Kullanıcılar, bir başka formül olarak sistem geri yüklemeyi başlatmadan evvel Windows tarafından yapılan yedekleme teklifini kabul edebiliyor. Güncelleştirmeleri geri almak için ‘’Sistem Geri Yükleme’’ süreci şu sırayla yapılıyor:
-
‘’Başlat’’ menüsünde yer alan arama çubuğuna ‘’Çalıştır’’ yazdıktan sonra açılan arama sekmesine ‘’msconfig’’ yazın. -
Önümüze açılan yapılandırma ekranından ‘’Araçlar’’ sekmesinde yer alan ‘’Sistem Geri Yükleme’’ kısmını seçip sağ altta yer alan ‘’Başlatma’’ seçeneğine tıklayın. -
Kullanıcılar dilerlerse ‘’Önerilen Sistem Geri Yükleme’’ tıklayıp çıkan kısımlarından birini ya da ‘’Diğer geri yükleme noktalarını göster’’ seçeneğini seçebiliyor. -
Seçim yapıldıktan sonra sağ altta bulunan ‘’Son’’ butonuna bastığımızda sistem geri yüklemeyi başlatmış olacaksınız.
Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:
-
Microsoft'tan beklenen açıklama geldi: Windows 11 yayılmaya hazır! -
Kuzey Koreli Hack Kümesi Lazarus, Artık de Windows Update ile Vuruyor! -
Windows 10 için Yeni Şoför Güncelleme İşlevi