Son Konu

Windows Yüklenmiyorsa Olası Nedenleri ve Çözümleri

urgot01

Yeni Üye
Katılım
24 Eki 2020
Mesajlar
15,240
Tepkime
1
Puanları
38
Yaş
36
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Windows işletim sitemini yeniden kurmak can sıkıcıdır. İstediğiniz programları baştan yüklemek ve güncellemeleri yapmak ciddi zaman almaktadır. Yükleme sırasında çıkan anlamsız sorunlar ise ayrıcı bir sıkıcı durumdur. Windows kurulum sorunlarının doğası gereği, her durumu çözmek için özel bir prosedür sunamıyoruz. Bunun yerine, Windows’un doğru şekilde yüklenmediğini göz önüne alarak en sık karşılaşan sorunları ve en yaygın hata mesajlarından bazılarını ele alacağız.

1. Gereksiz Harici Aygıtları Kaldırın
Bu basit adım, hemen denemeniz gereken ilk şeydir. Windows düzgün yüklenmezse, bilgisayarınıza bağlı kurulum için gerek duymadığınız tüm donanımların bağlantısını kesin. Elbette, fareyi, klavyeyi ve monitörleri takılı halde tutabilirsiniz. Ancak kulaklıkları, USB sürücülerini, oyun kumandalarını, telefonları ve benzeri çevre birimlerini çıkarın. Her şey çalıştığında bunları daha sonra yeniden bağlayabilirsiniz.

2. Mevcut Sistemi Optimize Edin
Varolan bir Windows üzerine yeni bir Windows kopyası yüklemeye çalışıyorsanız, mevcut sisteminizdeki bazı sorunlar işlem sırasında askıda kalmasına neden olabilir. Çok fazla boş disk alanı olduğundan emin olun. 32 bit Windows 10, 16 GB gerektirir ve 64 bit lezzet en az 32 GB gerektirir.

Kurulu olan Windows sistemindeki tüm bekleyen Windows güncelleştirmelerini çalıştırın. Microsoft, sorununuzu henüz uygulamadığınız bir güncellemeyle düzeltmiş olabilir. Ayrıca, tüm virüsten koruma programlarını ve güvenlik duvarlarını devre dışı bırakın. Windows üzerinden yükleme yapıyorsanız, güvenlik araçları karışabilir. İşlemleriniz bittikten sonra PC’nizi yeniden başlatın.

Son olarak, Windows 10’da, Ayarlar> Güncelleştitme ve Güvenlik> Sorun Gider> Windows Update bölümündeki “Sorun gidericiyi çalıştır“ı tıklayarak sorun gidericiyi çalıştırın. . Bunun bir şeyi çözeceğine dair hiçbir garanti yok, ancak denemeye değer.

3. Medya Yükleme Sorunlarını Denetleme
Windows 10 medya oluşturma aracı, Windows 10’un hemen hemen her bilgisayara yüklenmesini kolaylaştırır. Ancak, kullanırken bir dizi sorunla karşılaşabilirsiniz. Yükleyici dosyalarının oluşturma sırasında bozulmuş olması olasıdır. Bu durumda, yeni bir yükleyici başlatmanız ve yeni bir yükleyici oluşturmanız gerekecektir, çünkü bunu düzeltmek gerçekten mümkün değildir.

Yeni bir yükleyiciyle tekrar denerseniz ve hala çalışmıyorsa, muhtemelen bir donanım sorununuz vardır. Varsa, başka bir USB sürücü veya başka bir disk deneyin. Arızalı bir DVD sürücünüz veya USB bağlantı noktanız olması da mümkündür.

4. Dosya Bozulmasını Onarma
Mevcut sisteminizdeki bozuk bir dosyanın kurulumun çalışmasını engellemesi olasıdır. Bunları taramak ve onarmak için Başlat Düğmesine sağ tıklayın ve Windows PowerShell (Yönetici) veya Komut İstemi (Yönetici) öğesini seçin. Sonra aşağıdaki komutu çalıştırın:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Bu işlem tamamlandıktan sonra, sistem dosyası denetleyicisini çalıştırmak için ikincil bir komut girin:

sfc /scannow

Bu yapıldıktan sonra kurulumunuzu tekrar deneyin.

5. PC Özellikleri
Windows 10’un kurulum için bazı minimum gereksinimleri vardır. Hemen hemen her modern PC sorun yaşamaz, ancak Windows’u eski bir bilgisayara kurmaya çalışıyorsanız, sorunlara neden olabilir. İşlemcinizin en az 1 GHz hızında olması gerekir. Ayrıca, Windows 10’un 32 bit sürümü 1 GB RAM gerektirir, 64 bit sürümü ise 2 GB gerektirir. 64 bit veya 32 bit Windows’u da uygun şekilde seçtiğinizden emin olun. Bu gereksinimleri karşılamıyorsanız, yeni bir bilgisayar zamanı.

Windows yükleme hata kodları sorun giderme
Bazen Windows yükleyici belirli bir hata koduyla başarısız olur. Bunlardan bazılarına bakarız ve çözmek için en iyi adımları göz atalım.

0xC1900101 ile Başlayan Hatalar
Bu kodla başlayan herhangi bir hata genellikle sürücülerle ilgilidir. Yukarıda belirtildiği gibi, gereksiz cihazları çıkardığınızdan emin olun. Grafikler ve yonga seti gibi önemli sürücülerin güncel olduğundan emin olun.

Aygıt Yöneticisi’ni, Başlat Düğmesine sağ tıklayıp açılan menüden girişini seçerek de açmalısınız. Yanlarında sarı ünlem işareti olan cihazları arayın. Bu aygıtların sürücülerini güncelleyin veya ihtiyacınız yoksa bunları kaldırın. Ardından yüklemeyi tekrar deneyin.

Hata 0x80200056
Bu genellikle, güç sorunu nedeniyle güncelleme işleminin başarıyla tamamlanmadığını gösterir. Tekrar denediğinizde, bilgisayarınızın sürekli açık kaldığından emin olun.

Hata 0xC1900208 – 0x4000C
Bu hatayı görürseniz, büyük olasılıkla PC’nizde yüklemeyi engelleyen uyumsuz bir uygulamanız vardır. Çevrenizdeki eski uygulamaları kaldırın, sonra tekrar deneyin.

Hata 0x800F0922
Bu hata, bilgisayarınız Windows Update sunucularına bağlanamadığında ortaya çıkar. Herhangi bir VPN ile olan bağlantısını kesin ve mümkünse daha güvenilir bir ağa katılın.

Genel Hata Mesajları
Güncellemeleri tamamlayamadık gibi hata mesajları. Geri alma değişiklikleri. Bilgisayarınızı kapatmayın ve Windows Güncelleştirmelerini yapılandırma hatası. Değişiklikleri geri almak size belirli bir bilgi vermez.

Ne olduğunu görmek için, güncelleme geçmişini aramak için Başlat Menüsünde “Güncelleştirme geçmişinizi görüntüleyin“i seçmeniz gerekir. En son hataları arayın, hata kodunu not alın ve ne olduğunu görmek için İnternet’te araştırarak bilgi sahibi olun.

Maalesef, olası tüm Windows kurulum hatalarını genel bir kılavuzda teşhis etmek imkansızdır. Ancak umarım, bu işaretçiler bazı nedenleri ekarte etmenize ve sorununuzu çözmenize yardımcı olur. Aksi halde, özel hata kodunuz hakkında daha fazla bilgi için İnternet’te araştırma yapmalısınız.
 
Üst Alt