Son Konu

WordPress Upload Limiti Nasıl Artırılır?

bilgiliadam

Yeni Üye
Katılım
16 Ağu 2017
Mesajlar
1,516,397
Tepkime
42
Puanları
48
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0

Dosya boyutu arttırma​

WordPress Upload Limiti;Büyük resim dosyalarına sahip bir portföyü veya GB’lara kadar çalışan tek medya dosyası boyutuna sahip bir video barındırma sitesini barındıran bir WordPress web sitesi oluşturuyorsanız, 25MB’den büyük medya dosyalarını yükleyememe gibi bir engelle karşılaşabilirsiniz (çoğu durumda ).

her zaman en zamansız bir şekilde ortaya çıkıyor ve kullanıcılar aniden bir WordPress web sitesini nasıl çevrimiçi hale getireceklerini bulmaya gidiyorlar.

WordPress upload limit,Varsayılan olarak, WordPress’teki maksimum yükleme boyutu, web barındırma sağlayıcınızın varsayılan olarak verdiği ayarlara bağlı olarak 2MB ile 150MB arasında değişir.


sitenizdeki mevcut maksimum yükleme boyutu sınırının ne olduğunu kontrol etmek için WP Yöneticisi → Medya → Yeni Ekle seçeneğine gidin . Ekran görüntüsünde gösterildiği gibi alt kısımda mevcut maksimum yükleme boyutunu göreceksiniz.
wordpress upload limiti
WordPress Upload Limiti,Mevcut maksimum yükleme boyutu sınırı talebinizi karşılıyorsa, olduğu gibi bırakabilirsiniz. Ancak, o zaman endişelenmezse, WordPress’teki maksimum yükleme boyutunu artırmanın birçok yolu vardır. Bu eğitimde aşağıdaki yolları vurgulayacağım.

Not: Bu kılavuz, tüm olası çözümleri sağlamak için yazılmıştır. Ancak, bazıları web barındırıcılarının çoğunda çalışmayabilir. Bu durumda en iyi çözüm, barındırma sağlayıcınızla iletişime geçmektir.

1 .htaccess dosyasını güncelleyin​

Web sunucunuz Apache kullanıyorsa ve PHP bir Apache modülü olarak ayarlanmışsa, WordPress’teki maksimum yükleme boyutunu artırmak için WordPress .htaccess dosyanıza birkaç satır kod ekleyebilirsiniz .

.htaccess’ Dosyası ile WordPress Upload Limiti Nasıl Artırılır?​

.Htaccess dosyanıza erişmek için, sunucunuza FTP istemcisi aracılığıyla bağlanın ve WordPress’in kurulu olduğu klasöre gidin. .Htaccess dosyasını bir kod düzenleyicide veya Not Defteri’nde açın ve aşağıdaki satırları ekleyin.

php_value upload_max_filesize 64M
php_value post_max_size 128M
php_value memory_limit 256M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300

WordPress Upload Limiti,Bu, Megabayt cinsinden maksimum yükleme boyutunu tanımlayacaktır. Numaraları ihtiyacınıza göre değiştirin. Maksimum yürütme süresi ve maksimum giriş süresi saniye cinsindendir. Yürütme süresi, tek bir komut dosyası için harcanan süre sınırını tanımlar. Sitenize uygun bir numara seçin.

2. Functions.php Dosyasını Düzenleyin​

Bazı durumlarda, .htaccess dosyanıza erişemeyebilirsiniz veya WordPress tema dosyalarını daha rahat düzenleyebilirsiniz.

Temanızın functions.php dosyasına aşağıdaki kod satırlarını ekleyerek boyut sınırlarını kolayca artırabilirsiniz .

Ancak, temayı değiştirirseniz, yeni temanın functions.php dosyasını düzenleyene kadar maksimum yükleme boyutunun varsayılan değerlerine döneceğini unutmayın.

@ini_set( 'upload_max_size' , '64M' );
@ini_set( 'post_max_size', '64M');
@ini_set( 'max_execution_time', '300' );

3. php.ini Seçeneği​

Bu, PHP üzerinde çalışan herhangi bir uygulamayı yapılandırmak için kullanılan varsayılan bir dosyadır. Bu dosya, dosya zaman aşımı, yükleme boyutu ve kaynak sınırları için gerekli parametreleri içerir. WordPress kök dizininize SSH veya FTP kullanarak erişin ve bir php.ini dosyası arayın. Bazı durumlarda, bu dosya diğer seçenek tarafından görünmez, bunun yerine yeni bir dosya oluşturmak olabilir.


Herhangi bir metin düzenleyiciyi açın ve yeni bir dosya oluşturun. Aşağıdaki kodu kopyalayın ve php.ini olarak kaydedin.

upload_max_filesize = 25M
post_max_size = 13M
memory_limit = 15M
php.ini
Şimdi, bu php.ini dosyasını SSH veya FTP kullanarak aynı kök klasör içinde yükleyin.

4. Çoklu Sitede Yükleme Boyutunu Artırın​

WordPress multisite çalıştırıyorsanız, yükleme boyutu ayarlardan artırılabilir. Bu artış, sunucu ayarlarınıza bağlıdır. Sunucunuz 20MB olarak ayarlanmışsa, WordPress yükleme boyutunu 25MB’ye çıkaramazsınız. Ancak, sunucunuz 20MB’ye ayarlanmışsa, ağ ayarınız 15 MB’ye ayarlanmışsa, bu durumda yükleme boyutunu 20MB’ye çıkararak sorunu çözebilirsiniz.

çoklu sitede yükleme boyutunu artırın

5. wp-config.php Dosyası​

WordPress’te yükleme boyutunu artırmanın bir başka yolu da wp-config.php dosyasında boyut parametresini tanımlamaktır. Bunu yapmak için, SSH veya FTP kullanarak WordPress kök dizininize erişin ve bir wp-config.php dosyası bulun.

wp-config.php dosyası
Dosyayı herhangi bir metin düzenleyicide açın ve aşağıdaki kodu ekleyin.

@ini_set( 'upload_max_size' , '20M' );
@ini_set( 'post_max_size', '13M');
@ini_set( 'memory_limit', '15M' );
Değişikliklerinizi kaydedin ve dosya yükleme boyutunuzu artırmalıdır.

6. Eklenti Yöntemi​

WordPress upload limit,Herkes SSH veya FTP kullanarak kod yazmayı veya kök dosyalara erişmeyi sevmez. Bu durumda, eklenti kullanışlı geliyor ve neyse ki WordPress yükleme boyutunu artırmak için bir WordPress eklentisi var. Kullanacağımız eklentidir eklentisi.

WordPress PanonuzaEklentilerYeni ekle’ye gidin , “ Maksimum Yükleme Dosya Boyutunu Artırın ” araması yapın ve ardından eklentiyi etkinleştirip kurun. Yüklendikten sonra eklenti ayarlarına gidin ve yükleme boyutu için değer girin.
Yeni yükleme boyutunu uygulamak için Değişiklikleri Kaydet düğmesini tıklayın .

7. Hosting Sağlayıcınızla İletişime Geçin​

Dosyaları kendiniz düzenlemek istemiyorsanız, bunu sizin yerinize yapması için her zaman barındırma sağlayıcınızla iletişime geçebilirsiniz.

Cloudways WordPress tarafından yönetilen barındırma kullanıyorsanız, platformdaki seçenekler aracılığıyla tek bir sunucu üzerindeki tüm web sitelerinizin maksimum yükleme boyutu sınırlarını kolayca artırabilirsiniz. Cloudways demosu talep edebilirsiniz .

WordPress upload limit,Yükleme boyutu sınırını düzenlemek için, Cloudways hesabınızda oturum açın, Sunucu Ayarları ve Paketler altında Sunucu’ya gidin , ekran görüntüsünde gösterildiği gibi Yükleme Boyutu alanını düzenleyin . Ekranın altındaki Değişiklikleri Kaydet’e tıklamayı unutmayın .

WordPress çok yönlü bir CMS’dir. Her zaman bir şeyler yapmanın bir yolu vardır.
 
Üst Alt