Bir yönlendirici yahut kablosuz cihazlar arasındaki bağlantıyı daha süratli ve kolay hale getiren bir güvenlik aracıdır. Gelgelelim WPS sadece WPA ve WPA2 cinsinde şifrelenmiş kablosuz ağlarda çalışmaktadır.
Olağan olarak şifreli kablosuz ağlarda SSID (kablosuz ağ wifi adı) ve WPA (kablosuz ağ şifresi) bulunmaktadır. Bunları bilmeden kablosuz ağa bağlanamazsınız. Elinizde android yazılımlı bir akıllı telefonun olduğunu varsayalım. Öncelikle bağlanmak istediğiniz ağ temasını seçecek sonrada şifreyi gireceksiniz.
WPS Teması yapmak için:
- Öncelikle modeminizde bulunan WPS tuşuna basın. Ondan sonra cihazınıza gidin ve bağlanmak istediğiniz şebekeyi seçin. Cihaz ağ şifresi istemeden direk modeme bağlanacaktır.
- WPS Ilişkinizin süratli olması için modeme yakın olmanız gereklidir. Başkaca modem cihazınıza otomatik olarak şifre gönderecektir. Bu şifre cihazın hafızasında kayıtlı kalır. İlerleyen vakitlerde size tekrar gelen birebir misafirler WPS tuşuna basmadan modeme bağlanabilirler. Gelgelelim bu şifre muteberliğini modem üzerinden ayarlamanız gereklidir.
- Bir öteki WPS ilişkisi sağlamanın yolu ise, 8 basamaklı pin sistemidir. WPS kısmından bu 8 basamaklı pin kodunu değiştirebilirsiniz. WPS tuşu bulunmayan lakin WPS özelliği bulunan modemlerde bu pin hikayesi muteberdir. Bu pin sabittir. Cihazınıza girdiğiniz taktirde, WPS ilişkisi sağlamış olursunuz.
Modem üzerinden WPS tuşunu bulma
WPS ilişkisi yalnızca modemler için muteber değildir. Yeni nesil Wi-Fi teması bulunan akıllı cihazlarda da WPS özelliği bulunmaktadır. Örneğin bir Wi-Fi irtibatlı bir yazıcının WPS özelliğini kullanarak, yazıcıya bağlanabilirsiniz.